16 Haziran 2014 Pazartesi

Yedekler Sağolsun


2014 FIFA Dünya Kupası'nın E Grubu birinci maçında İsviçre ile Ekvador başkent Brasilia'da kozlarını paylaştı. Özellikle geçmiş turnuvalarda oynadığı futbolla hafızalarda çok fazla güzel anlar bırakmayan İsviçre kontrolü elinde tutan taraftı. Shaqiri ile bir şeyler yapmaya çalışsalar da kilidi açmakta zorlandılar. Buna karşın golü Ekvador buldu. Sol kanattan gelen serbest vuruşa çok iyi yükselen Enner Valencia ülkesini 1-0 öne geçirdi. Devrenin sonuna kadar geriye çekilen Ekvador istediği sonuçla soyunma odasına giriyordu.

İkinci yarı ise değişiklikle başladı İsviçre adına. Valentin Stocker çıkıp Admir Mehmedi girdi. İşte o Mehmedi iki dakika sonra attığı golle durumu 1-1'e getirdi. Oyun bu noktadan sonra İsivçre kontrolünde geçse de inanılmaz derecede sıkıcı bir hale büründü. Yine Shaqiri'nin çabaları vardı ama yine sonuç çıkmıyordu. 75'te oyuna giren bir diğer isim Haris Seferovic 90+3. dakikada, artık son düdüğün beklendiği anda golü buldu ve İsviçre'ye 2-1'lik galibiyetle altın değerinde bir üç puan getirdi. Dramatik son ile kazanan İsviçre ilk maçlar sonunda rahat bir konuma geldi. Maç berabere bitseydi işler daha karışık bir hal alabilirdi.

Antonio Valencia'nın yarattığı hayal kırıklığı diğer maçlarda da sürerse Ekvador'un işi oldukça zor olacak. Tamamen kapalı anlayış yerine risk alıp oynamaya çalışırsa hem zevk verirler hem de daha yakın olurlar gole.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder