17 Haziran 2014 Salı

Umut Hep Bir Yerlerde


2014 FIFA Dünya Kupası G Grubu'nda Gana ile ABD Natal'de kozlarını paylaştı. Gündüz kuşağında Almanya'nın Portekiz'i 4-0 ile dağıtması iki ekip açısından galibiyetin önemini biraz daha fazla artırmıştı. Adeta bunu bilen Dempsey henüz 32. saniyede takımını 1-0 öne geçirirken bu gol Birleşik Devletler tarihinin en erken, kupa tarihinin ise beşinci en erken golü olarak kayıtlara geçti. Kwadwo, Ayew ve Gyan ile cevap vermeye çalışan Gana devre boyunca umduğunu bulamadı.

İkinci yarıda karşılıklı denemeler, zaman zaman düşen tempo içinde kendini gösterdi. Artık ABD bitime dakikaları sayarken 82'de Andre Ayew güzel bir hazırlanış ile 1-1'i getiriyor ve kalan dakikalar için heyecanı yükseltiyordu. "Herhalde puanlar paylaşılacak." denilmeye başlanmıştı ki 86. dakikada kornerde kafayı vuran John Anthony Brooks ülkesini yeniden öne geçirdi. Mücadeleci ve -yine de- kaliteli bir oyun sonunda gelen 2-1'lik galibiyet ABD için önemli bir başarı oldu. Kalan iki maça biraz olsun rahat çıkacaklar. Almanya karşısında hüsrana uğrayan Portekiz'e bir sürpriz yapmaları daha bir muhtemel oldu. İşleri yine zor. Yine de umut onların yanında olmaya devam edecek.

Gana'nın Almanya maçı öncesinde böyle üzücü bir yenilgi alması kötü oldu onlar açısından. Grubun kusursuz sistemli makinesine karşı alacakları yenilgi 2'de 0 ile havlu atmalarına neden olabilir. Bir avantaj gelmişti lakin değerlendiremediler. Hem zaten 2010'daki o havayı burada pek yakalamamışlar gibi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder