16 Haziran 2014 Pazartesi

Uyku Haplarından Daha Etkili Bir Maç


2014 FIFA Dünya Kupası'nın F Grubu ilk maçında, günün son randevusunda Arjantin ile Bosna Hersek Rio'da karşı karşıya geldi. Turnuvanın şimdiye kadarki en uyutan, berbat gecelerinden birini yaşadık. Arjantin ilk bölümlerde oyunu kendine doğru çekmeye çalışırken frikik organizasyonunda Kolasinac'ın kendi kalesine attığı golle piyangoyu buldu ve 1-0 öne geçti. Bosna bu maçı ruhen kafasında çoktan bitirmiş gibiydi. E bir de buna Arjantin'in dünden razı haldeki tembelliği de eklenince aşırı sıkıcı bir maç yaşandı. Zaman zaman benim de gözlerim uykuya direnmeye çalıştı.

İkinci yarıda artık tribünler homurdanmaya başlarken "kahraman" Messi klasına yakışır bir golle 65'te farkı ikiye çıkarmış oldu. Medunjanin ve Ibisevic'in oyuna girmesi ile biraz olsun kendine gelen Bosna aradığı golü 84. dakikada Ibisevic ile bulup 2-1 yaptı. Son bölümlerde kendisine bir umut pozisyonu kovalasa da Bosna kendince beklediği bir yenilgi almış oldu.

Arjantin'de Messi ilk maçında beklentilerin altında kaldı. Kariyerindeki ikinci Dünya Kupası golünü bulması onun bu arenaya pek uymadığının göstergesi. Artık bu şansı değerlendirmeli ve kalan maçlarda varlığını hissettirmeli. Bosna'da ise büyük umutlar beslenen Dzeko en büyük hüsran idi. Nijerya ve İran maçlarında daha fazla iş düşecek kendisine. İlk sınavlarını "uyutan" bir şekilde veren Arjantin ve Bosna kalan maçlar için yine favori ancak Bosna'yı, ben bir kez daha ayırıyorum ve Nijerya karşısında işlerinin kolay olmadığını düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder