15 Haziran 2014 Pazar

Karanlıktan Aydınlığa



2014 FIFA Dünya Kupası C Grubu birinci maçında Fildişi Sahili ve Japonya, Recife'de mücadele verdi. Geceyi ardımızda bırakmış ve sabaha doğru merhaba demeye başlamıştık. Maça oldukça savruk bir görüntüde başlayan Japonlar bir ara orta saha mevkisine sahip değilmiş görüntüsü verdi. Fildişi, boşlukları çok iyi değerlendiriyor akınları art arda yapıyordu. Sonuç bir türlü gelmese de maçın gollü geçeceği fikri ağır bastı. Zira 16. dakikada güzel bir organizasyonla, Honda durumu 1-0 yapıyor ve Japonlar adına "biz daha ölmedik" diyordu. Fildişi sanki gol atmanın dayak yeme sebebi olduğu bir yerde maç yapıyor gibiydi. Boka'nın çabalarına bir türlü ayak uydurulamıyor ve çözümsüz geçen devre sonunda soyunma odasına yenik dönülüyordu.

İkinci yarıda bu çıkmaz sürüp gidiyordu ki teknik direktör Sabri Lamouchi Drogba'yı artık oyuna sürdü. Ve o oyuna girer girmez de Fildişili oyuncular takım arkadaşlarının büyük ismi altında yeniden özgüven kazandı. 64. dakikada Bony ve 66. dakikada Gervinho'nun golleri durumu 2-1 yaptı. Aurier'in asistlerini de yabana atmamak gerek. Bu anlardan sonra Fildişi kontrolü elinde tuttu ve Japonya'ya beraberlik fırsatı vermedi.

Önceki Dünya Kupaları deneyiminde zor gruplara düşen Fildişi bu kez işi sıkı tutuyor. Büyük bir ihtimalle de en avantajlı Afrika ekibi olarak tur vizesini alacaklar. Sıkıntılı başladığı maçı istediği gibi bitirdiler. Tıpkı gecenin karanlığından, son düdük anında gelen aydınlık hava gibi onlar da şimdi diğer maçlara umutla bakıyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder