21 Haziran 2014 Cumartesi

Fransa Şaşırttı


2014 FIFA Dünya Kupası E Grubu ikinci maçında İsviçre ile Fransa Salvador'da karşı karşıya geldi. Maç öncesi mücadelenin bir hayli sıkıcı geçeceğinden dem vurduk. Bu ön yargıyı taşımamızın sağlam sebepleri de vardı. İki ekibin geçmiş randevularındaki hayattan soğutan futbol yaraları halen belleklerdeydi. Dün tuhaftır Horozlar sanki bu hislerimize cevap verirmişcesine maça çok hızlı girdi. Benzema ile ilk atakları bulan Fransızlar 17. dakikada Giroud, 18. dakikada Matuidi ile bir anda 2-0'ı sağladı. Bu noktadan sonra direnci kırılan, bir de zaten 9. dakikada Von Bergen'i sakatlığa kurban veren İsviçre iyice kontrolden çıkmaya başladı. Fransa dalga dalga geliyordu. Bu akınların sonucunda kazanılan penaltıyı "maçın adamı" Benzema 33. dakikada kaçırıyordu. Real'in futbolcusu bu turnuvada penaltı kaçıran ilk oyuncu oldu. Yine de Fransa durmadı. Çok güzel bir örnek konta atak golü ile 40. dakikada küçük adam Valbuena'nın attığı gol Fransa'yı soyunma odasına 3-0 gibi net bir skorla önde götürüyordu.

İkinci yarıda da benzer tablo devam etti. Etkili oyununu sürdüren Horozlar 67'de Benzema ile dördüncü golü buldu. 73'te ise Sissoko 5'i tamamladı. İsviçre'nin 81. dakikada Dzemaili ve 87. dakikada Xhaka'dan gelen golleri teselliden öteye gidemedi. Maçın son anında Benzema topu ağlara göndermiş lakin hakem önceden bitiş düdüğünü çaldığı için gol geçersiz olmuştu.

Fransa 5-2'lik bu galibiyet sayesinde kendisini favoriler listesine soktu. İsviçre karşısında bu oyun ne kadar ölçü olur bilinmez. Hala kapalı kutu hüviyetindeler. Şampiyon da olabilirler, ikinci turda eşyaları toplayıp gidebilirler de! Bu zafer onlar için bir moral oldu. Şimdi ikinci tura kadar rahatlarına bakacaklar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder