15 Haziran 2014 Pazar

İtalya Yabana Atılmaz


2014 FIFA Dünya Kupası D Grubu birinci maçında futbol merkezinin iki devi İngiltere ile İtalya, Manaus'ta çarpıştı. Turnuvanın pek üzerinde durulmayan takımı İtalya, maça İngiltere ataklarının şoku ile girdi. Sterling, Sturridge, Johnson, Henderson ve Welbeck gibi "kırmızı" tonlarındaki adamların şut denemeleri Gök Mavililer'i tedirgin ediyordu. Hep böyle sürmedi. O şutlardan bir tane de Claudio Marchisio denedi ve 35'te İtalya'yı 1-0 öne geçirdi. Bu üstünlük de çok kalmadı elde. 37'de Sturridge 1-1 yaptı. Daha sonra devreye kadar oyun yavaşladı. Sonlara doğru Balotelli'nin denemeleri tehlike yaratsa da ilk yarı böyle tamamlandı.

İkinci yarıda iki takım da yavaşlığını sürdürüyordu. 50'de Balotelli umulmadık bir anda sahneye çıktı ve takımını 2-1 öne geçirdi. Bu noktadan sonra hafızalarda pek de yer edici şeyler olmadı. Rooney'nin tuhaf korner vuruşu malzeme isteyenlere göreydi. Bir de son bölümde Pirlo'nun kaliteli frikiğinde direğe takılması üzücü oldu. Güzel bir gol çıkacaktı ve biz de tekrar tekrar izleyecektik...

Son golü atan Balotelli'nin maçın adamı seçilmesi az çok mantıklı olabilir. İngiltere'de Rooney'nin yine yokları oynaması en çok konuşulan durum oldu. Wayne, biraz ezbere yazılıyor kadrolara sanki?

İtalya öyle ya da böyle iyi bir başlangıç yaptı. Uruguay'ın da kaybetmesi ilk maçlar sonunda ayrı bir moral unsuru. Bence ikinci maçta Kosta Rika geçilir, 2'de 2 olayından rahatlayan takım olur Gök Maviler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder