7 Haziran 2014 Cumartesi

2014 Dünya Kupası'na Doğru (B Grubu)


B Grubu
İspanya
Hollanda
Şili
Avustralya

--Ön Bilgiler--
Torbalar belirlendiği anda dünya sıralamasında, İspanya 1., Hollanda 8., Şili 12. ve Avustralya 57. sıradaydı. Grubun dünya sıralaması ortalaması böylece 19.5 oldu.

Takımların önceki Dünya Kupası eşleşmeleri:
İspanya 1 - 0 Hollanda (2010 Final) (Uzatmalarda)

Şili 0 - 0 Avustralya (1974 Gruplar)

İspanya 2 - 0 Şili (1950 Gruplar)
İspanya 2 - 1 Şili (2010 Gruplar)

Son şampiyon İspanya yine iddialı ekiplerden. Şunu unutmamak gerek, son 3 büyük futbol organizasyonuna (Euro 2008, 2010 DK, Euro 2012) damga vuran ekibin önemli parçaları artık yaşlandı. Yerlerine ise bu süre zarfında adından söz ettirecek potansiyel yüzler gelmedi. En genç isim 22 yaşındaki Koke, ki o da az önce bahsettiğim cümlenin istisnası. Atletico ile gösterdiği performansı burada sergilerse onun için iyi bir bireysel sıçrama fırsatı olacaktır. Forvet hattı hiç olmadığı kadar sönük. Torres maalesef eski halinde değil ama yine de bir turnuva futbolcusu olduğunu her seferinde gösterip bizleri yanıltabiliyor. Yük yine orta sahanın becerisinde olacak. Onların alacağı veya alabileceği sorumluluklar belirleyici olacak. İlk maçı Hollanda ile oynamak da bir avantaj. Orada yaşanacak olası kaza, Şili ve Avustralya ile telafi edilebilir. Tur atlamaları için pek bir engel yok.

Hollanda, Türkiye'nin de bulunduğu eleme grubundan 9 galibiyet ve 1 beraberlikle sağlam bir lider olarak buraya geldi. Hücum konusunda pek sıkıntı çekeceklerini sanmıyorum. Galatasaray'dan Sneijder ve Fenerbahçe'den Kuyt'ı "bizden" kontenjanından izleyeceğiz. RVP ve Huntelaar uçtaki silahlar olacak. İspanya'yı dahi sıkıntıya sokabilme ihtimalleri var. Olağanüstü şeyler yaşamazlarsa -ki o sadede Euro 2012'de olur- rahat bir şekilde tur atlarlar diye düşünmekteyim.

Şili, Brezilya'nın olmadığı eleme grubunu 3. sırada tamamlayarak kupaya geldi. Fena sayılmayacak bir performans. Buna karşın kura şanssızlığı sebebiyle zor bir grup aşaması onları bekliyor. İlk maçlarını Avustralya ile oynamak avantaj olabilir. Elde edecekleri bir 3 puan moral olarak ilaç gibi gelir. Son iki maçlarında ise işleri bir hayli zor olacak. Sürprizi gerçekleştirmeleri için İspanya veya Hollanda'yı altlarına almaları gerek. Yazması bile düşündürücü. Sanchez, Vidal, Isla ve Medel öne çıkan isimler. Hele ki Vidal Juve ile geçirdiği sezondan sonra burada aynı tempoyu sergileyebilecek mi bekleyeceğiz. Biraz da boyun borcu. Çünkü o da verimliliğinin zirvesinde olanlardan. 2018'de yer alsa bile bu kadar etkili olamaz. İki devden puan ya da puanlar koparıp, Avustralya'yı yenmeleri gerek. Aksi halde 23 Haziran'da veda ederler.

Avustralya, konfederasyonunu değiştirdikten sonra Dünya Kupası'nda daha rahat yer alır oldu. Yine de sınıf atlayacak konuma gelmediler. 2006'daki ikinci tur başarısını tekrar etmek şu an için hayal. Teknik direktör Postecoglou'nun tercihleri de bir hayli tartışıldı. Bir jenerasyon tutulması geçiriyorlar ve dolayısı ile takımda öne çıkacak isimlerin sayısı az. Cahill ve Bresciano belli bir yaşa geldiler artık. Alıp sürüklemeleri çok zor. Pek şansları olmayacak bence.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder