19 Haziran 2014 Perşembe

Rüya Bitti! Topla Eşyalarını İspanya


2014 FIFA Dünya Kupası B Grubu ikinci maçında İspanya ile Şili, Porto Alegre'de kozlarını paylaştı. İlk maçta Hollanda'ya dağılan ve birçok unsurda moralini dibe vuran İspanya'nın, grubun gizli ve "gönüller" favorisi Şili karşında işi zordu. Maç da öyle başladı. Boğalar, adeta bir akıl tutulması geçiriyor gibiydi. Etkisiz ileri uça sadece az biraz Silva ve Iniesta çabaları katkı sağlamaya çalışıyordu. Olmadı. 20. dakikada Vargas, bitik İspanyol defansını ve Casillas'ı alt ederek Şili'yi 1-0 öne geçirdi. Artık tamamen maça olan inancını artıran Şili istediği gibi kontrolü sağlıyordu. Öldürücü darbeyi 43. dakikada Aranguiz vurdu ve durum 2-0 oldu. Cümle alem hem şaşkın hem de son şampiyonun bu haliyle eğlenmeye başlamış vaziyetteydi.

İkinci yarı başlarken, İspanya oyuncularının sahaya çıkışları esnasında takındıkları ifadeler maçı kafada bitirdiklerinin deliliydi. Her ne kadar devrenin tamamında üstün bir oyun sergileseler de bir türlü topu kaleye sokmayı başaramadılar. 2-0'lık netice bir "devrin" olmasa da bir ekibin sonunun haberciydi. İspanya adeta zorla getirilmiş gibiydi. Bunu iki maçta da çok belli ettiler. Şili onlara "istemiyorsanız biz sizi yollarız!" dedi ve işlerini bitirdi.

İspanyollar'ın elenmeleri üzerine ayrıca bir yazı kaleme alınır. Oturup bunları tartışmak Şili'ye haksızlık olacak. Gerçekten sergiledikleri oyun, kadro yapısı ve hocaları Jorge Sampaoli ile taraftarlarına taraftar kattılar. Eğer son maçta Hollanda'yı geçerlerse rahat bir yol onları bekliyor. Bununla birlikte ikinci olup muhtemel bir Brezilya eşleşmesine maruz kalırlarsa yazık olacak. Biz onları hep iyi hatırlayacağız. Gelin görün ki yine de gönül bu ekibin biraz daha ileri turlara yol almasını diliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder