19 Haziran 2014 Perşembe

Oh Be Mandzukic Varmış


2014 FIFA Dünya Kupası'nın A Grubu ikinci maçında, ilk sınavlarını kaybeden Kamerun ile Hırvatistan, Manaus'ta karşı karşıya geldi. Maçın 10 dakikalık ilk bölümüne Kamerun, etkili sayılabilecek bir baskı ile başladı. Golü istediler, aradılar. Bu tablo çok fazla sürmedi ve 11. dakikada Ivica Olic durumu 1-0 yaptı. Devreye kadar kontrollü ve düşük seyirde ilerleyen maçın kırıldığı an 40. dakikada Song'un gördüğü kırmızı kart oldu. Kariyerine yakışmayacak bir amatörlükle ülkesini yaktı. Bu kartın etkisi ikinci yarıda ortaya çıkacaktı.

İkinci devrede Hırvatistan, 11'e-10'u çok net yansıttı. 48'de Perisic iyi sürükledi, işini kendisi bitirdi ve farkı ikiye çıkardı. Şov sırası Mandzukic'teydi. ilk maçta cezası sebebi ile oynayamayan Bayern yıldızı 61 ve 73'te durumu 4-0 yaptı. Moralleri toparlayan bir galibiyet alan Hırvatistan'da şüphesiz Mario'nun 2 gollü başlangıcı da sevindirmiştir.

Gruptan çıkamaması kesinleşen Kamerun sönük geldiği kupaya sönük bir şekilde veda etmiş oluyor. Hırvatistan'ı son maçta Meksika ile bir kader maçı bekliyor. Bu sonuç ne kadar ölçü olur bilinmez ama Meksika'nın işi zor olacak. Sağlam bir karşılaşma olması dileğiyle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder