29 Haziran 2014 Pazar

Direk ve Cesar


2014 FIFA Dünya Kupası İkinci Tur maçında Brezilya ile Şili, Belo Horizonte'de karşılaştı. Maçın başlamasından önceki seremoniden itibaren bile Brezilya gerek oyuncuları, gerek tribünü ile inanılmaz derecede itici ve korkutucu bir haldeydi. Karşılıklı sertlik sanatı ile başlayan karşılaşmada doğal olarak deneyen, isteyen Brezilya idi. Sambacılar kurduğu bu baskının meyvesini erken bir dilimde, 18. dakikada David Luiz'in kornerden gelen topa yaptığı tuhaf vuruşla buldu. Bu andan sonra Şili etkili sayılabilecek kanat organizasyonları ile tehlikeli gelmeye başlamıştı. Tabi bu arada Brezilya ise Neymar ve Hulk ile ikinci gol fırsatını tepip duruyordu. 32. dakikada defansın hatasını çok iyi değerlendiren Alexis Sanchez 1-1'i getiriyor ve ekran başındakiler dahil bir anda tüm seyirciyi şoke ediyordu. 35. dakikadan devrenin sonuna kadar ise Brezilya iyice baskıyı kurmuş ama gerek Bravo'nun gerekse kötü tercihlerin kurbanı olmuştu.

İkinci yarı ile birlikte takımların bu hızlı ve gergin oyunu da bıçak gibi kesildi. Birkaç atak dışında, Şili iyi savundu ve 90 dakikayı 1-1 tamamladı. Uzatmalarda da hemen hemen böyle bir oyun vardı. Brezilya hiç favori gibi değildi, hatta Şili'nin bu sabır neticesinde bir gol bulabileceğini düşünmeye başlamıştık. Nitekim dakika 120 olduğunda Mauricio Pinilla'nın şutu direkten dönüyor az sayıdaki Şili taraftarı kahroluyordu. Belki o vuruş golle nihayete erseydi bugün büyük bir olaydan bahsedebilirdik.

Penaltılara geçmeden önce Julio Cesar'ın gözyaşları kafalarda soru işareti bıraktı. Üstelik iş buraya geldi mi şanslar hemen hemen eşitleniyordu. Yine de Cesar buna izin vermedi. Önce Pinilla'nın sonra Sanchez'in penaltılarını çıkardı. Son vuruşta ise Jara'nın penaltısını diğer kahraman "direk" kurtarınca Brezilya 4-3 ile çeyrek final biletini kapan taraf oldu. Şili, dünkü oyunu da dahil bu turnuva boyunca hep takdir edildi. Direkler tur yoluna set çekse de onları iyi hatırlayacağız. Brezilya ise ilerisi için düşündürmeye devam ediyor. Şimdilik boş yolda bir yere çarpmadan ilerliyorlar. Bakalım büyük engeller karşısında neler yapacaklar?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder