5 Haziran 2014 Perşembe

6 Kilit Adam

Rabona Magazine'den illüstratör Kate Copeland, 2014 Dünya Kupası'nda önemli rolleri olan 6 ismi çizdi. Şimdi onların üzerine konuşalım.

--Süperstarlar--



Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo, aynı dönemde, aynı ligde top koşturup futbol tarihinin en büyük "futbolcu" derbisini bizlere yaşatıyor. Kulüp performansları her önemli turnuva öncesi milli takımları için umut oldu. Fakat özellikle Messi hep hayal kırıklığı yarattı. Bir kez daha umudun adresleri olacaklar. Çoğu kişinin dile getirdiği gibi artık gerçek bir efsane olmak istiyorlarsa önderlik yapıp bu kupayı kazanmaları gerek. Günümüz futbol dünyasında öyle tek adamın alıp sürüklediği takımlar da yok gerçi. Yine de bu iki oyuncu üzerinde beklentiler fazla. Ronaldo, mükemmel geçen bir Şampiyonlar Ligi sezonunu bu kupada taçlandırmak isteyecek. Messi ise durgun geçen sezonu burada güzel bir performansla unutmak istiyor. Kupa dışında elde edecekleri ilk 3 derecesi de bir nevi başarı sayılabilir. Buna karşın hayallerin 2018'e ertelenmesi demek bu iki isim için çok ama çok eziyet verici olacak.

--Genç Potansiyeller--




Bu arkadaşların hedefleri biraz daha bireysel sayılabilir. Çevrelerini onlar kadar kaliteli takım arkadaşları saracak. Fransız Paul Pogba geçen sezon ülkemizdeki U20 Dünya Kupası'nda şampiyon olan Fransa'nın en önemli kozu olmuştu. Doğal olarak da turnuvanın en iyi oyuncusu seçilmişti. Bu kez omuzlarında öyle fazla bir yük yok. Kendisini dünya sahnesine çıkaracağı bu ilk turnuvada basamakları daha hızlı atlayabilir. Burada sergileyeceği iyi grafik piyasasını yükseltebilir. Juventus'u mutlu edebilir. Kim bilir belki de Fransa'ya bir rüya da yaşatabilir.

Neymar ise Brezilya'nın son dönemdeki en über ismi. Daha kariyerinin ilk günlerinden itibaren ışıkların altında oldu. Bu sezon Barça ile biraz çalkantılı bir dönem geçirse de kendisi açısından fena sayılmayacak bir alışma dönemi oldu. Geçen yıl Konfederasyonlar Kupası'nda şampiyon olan takımının en parlayan ismi oldu. Şimdi aynı performansı biraz daha uzun soluklu haliyle yapması beklenecek. Pogba ve Götze'ye oranla yükü daha fazla. O da ilk kez dünya sahnesine çıkıyor. Brezilya'yı seyircisi ile birlikte sürüklerse bu yaşında rüya gibi bir kupa geçirebilir.

Mario Götze, makine düzeni Almanya'nın önemli bir dişlisi hiç şüphe yok. Euro 2012 ile ufaktan turnuva heyecanı yaşasa da asıl büyük sahneye ilk kez çıkıyor o da. Dortmund'dan Bayern'e gidişi ile epey bir antipati çekti. Bunları üzerinden defetmek için Brezilya'da her şeyini verecektir.  Özellikle orta saha patlaması yaşayan bu yeni jenerasyonun en dikkat çekeni olması için iyi bir fırsat. Almanya favoriler arasında ve Götze de kariyerine bu altın kupayı ekleyebilir.

--Ulusun Umudu--


Arturo Vidal için üstteki tabir yerindedir bana göre. Verimli çağının zirvesinde bu kupada takımına sevinçler yaşatmak için çok çalışacak. Sadece takımını değil halkını da sırtlayacak. Şili, İspanya ve Hollanda'dan birini saf dışı bırakır mı? Zor. Vidal'in yapacakları bu takıma fayda, yapamadıkları bu takıma zarar getirecek. Belki o da bunun farkındadır.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder