22 Haziran 2014 Pazar

Futbola Saygı Duy O Sana Hakkını Verir


2014 FIFA Dünya Kupası G Grubu ikinci maçında Almanya ile Gana Fortaleza'da kapıştılar. Evet gerçekten kapıştılar ve turnuvanın en güzel maçlarından birisine vesile oldular. Sağolsunlar. Karılaşma başlarken Gana'nın, günün ilk maçında İran'ın yaptığını yapacağını düşündük. Afrika ekibi bunu yıkarak girdi maça. Açık oynamaları Almanya'ya da rahat alanlar sağladı ve böylelikle karşılıklı, bol pozisyonlu bir oyun doğdu. Gana Gyan ve Prince ile yakaladığı fırsatlardan gol çıkaramazken, Almanya ise John Boye'a takılıp duruyordu. 0-0'lık devre seyircileri yine de memnun etti.

İkinci yarı artık takımlar maçta golün de olması gerektiğini düşündü. İşe ilk koyulan Panzerler oldu. Almanya devreye etkili başlarken Götze 51. dakikada beklenen golü buluyor ve ülkesini 1-0 öne geçiriyordu. Gana hiç bozmadı. Aradığını da erken buldu. Sadece 3 dakika sonra Andre Ayew 1-1'lik eşitliği sağladı ve maçı yeniden başlattı. Löw'ün tercihlerini tartışma dakikaları geldiğinde ise 63'te Gyan umulmadık anda ülkesini 2-1 öne geçirdi. Bu sonuç maçın daha da hızlanacağının habercisiydi. Avantajı yakaladıktan sonra geriye yerleşen Gana'nın yapacağı iş Alman hücumlarını savuşturmaktı. Kupaya gelirken "rekor" sınırında olan Klose oyuna sonradan girdi ve 71. dakikadaki kornerde arkada kendisini harika unutturdu. Yaptığı sihirli dokunuşla 2-2'lik eşitliği getirdi. Gol sayısını 15'e çıkarıp Ronaldo'yu yakalayan Klose'nin vuruş anındaki sakinliği görülmeye değerdi. Rekorların dibine gelip de 2-3 ay sesi çıkmayan bizim forvetlere ders olsun.

2-2'lik sonuç herkesi memnun etti. Kimsenin aklına gelmemişti lakin, böyle bir oyundan sonra 1 puana iki takım da razı oldu. Siz futbola saygı duyup, oyunu güzelleştirici işler yaparsanız futbol size hakkınızı teslim eder. Gana, önce oyuna saygı duydu. Meyvesi 2 gol, 1 puan oldu. Şimdi umutları Portekiz maçına taşıyacaklar. Zor bir gruptalar, yine de son düdüğe kadar inançlarını yitirmeyecekler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder