15 Haziran 2014 Pazar

Falcao'ya Değil Diğerlerine Bak


2014 FIFA Dünya Kupası C Grubu ilk maçında Kolombiya ile Yunanistan Belo Horizonte'de karşı karşıya geldi. Turnuva öncesi Falcao'nun sakatlığının düzelmemesi ve kadroya yazılamaması ile ufak çaplı bir şok yaşayan Kolombiya böylesi dengeli bir grupta olmanın fırsatını iyi değerlendirmek istercesine hızlı başladı. "Otobüs" ön yargısı ile izlemeye başladığımız Yunanistan ise maça istediği gibi giremedi. Defansı bile istediği gibi yapamadı. Dolayısı ile 5. dakikada Pablo Armero ile erken golü bulan Güney Amerika ekibi maçın ve grubun favorisi olacağının sinyallerini verdi. Oyunu hep kendi istediği şekilde kontrol ettiler. Zaman zaman Samaras ile etkili olmaya çalışan Yunanistan ataklarını da savuşturmayı bildiler. Bunda aslında Yunanlıların gününde olmayışını da ekleyebiliriz. Daha sonra devrenin sonu yaklaştıkça tempo bir hayli düştü.

İkinci yarıda bu durgun oyun devam etti. 58'de sahneye çıkan eski Trabzonsporlu Teofilo Gutierrez skoru 2-0 yaptı ve takımını rahatlattı. Bu anlardan sonra geri geçilmeye başlayıp dinlenme moduna giren Kolombiya, Yunanistan'ın amaçsız ve tatsız hücumları karşısında sabır testine geçti. Fulham'a transfer olmakla kariyerinin en büyük hatalarından birisini yapan Kostas Mitroglou da dertlere derman olamadı. Son bölümlerde maçın adamı ve turnuvanın da yıldızlarından olabilecek James Rodriguez 3-0'ı ilan etti. Jackson Martinez ve Teofilo ile ne kadar götürebilir bilinmez ama Kolombiya "Şurada Falcao olsaydı!" dedirtecek anlar yaşamadı. Gruptan belki iyi bir şekilde çıkabilirler. Onlar için asıl sınav eleme formatında başlayacak.

Yunanistan aslında o klasik anlayışını tam olarak yansıtmadı. Zaman zaman etkili ataklarla oynamaya çalıştı lakin ilerideki kozlarının sınırlı becerileri fazlasına izin vermedi. Gekas belki skor 2-0'ken boş kaleye o topu atsaydı ileriki dakikalar için takımını umutlandırabilirdi. Dünya Kupası maceraları pek başarılı geçmiyor. Kalan iki karşılaşmada da işleri zor olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder