20 Haziran 2014 Cuma

Dansa Devam


2014 FIFA Dünya Kupası C Grubu ikinci maçında Kolombiya ile Fildişi Sahili, başkent Brasilia'da kapıştı. İlk maçlarını kazanmanın getirdiği moralle iki ekip de istekli başladı. Orta sahada üstünlüğün çok belirlenemediği girizgahta mücadele ön planda oldu. Buna rağmen bu iyi niyetli istek gol getirmedi. İlk yarıdaki 0-0'lık sonuç "Serçe görünümlü Ferrari" misaliydi.

İkinci yarıda ise Kolombiya daha etkili olmaya başladı. Seri kornerlerle hakimiyetini hissettirmeye başlayan Güney Amerika ekibi aradığı golü ise nihayetinde, 64. dakikada yıldızı James Rodriguez ile buldu. Biz adının nasıl okunduğu konusunda birbirimizi yerken o turnuvadaki ikinci maçında ikinci golünü buluyordu. Maçın "gol çağını" açan bu andan 6 dakika sonra, geçen yıl ülkemizdeki U20'de çılgın atan Quintero ani gelişen atakla durumu 2-0 yapıyor ve Kolombiya'nın dans ateşini daha da yükseltiyordu. Sadece 3 dakika sonra Fildişi, Gervinho ile umutlandı. Skor 2-1 olduktan sonra Filler riskleri alıp baskıyı artırdı. Özellikle sağ kanattan geliştirilen denemeler çoğu zaman tehlikeli oldu lakin top kaleye girmedi.

Kolombiya bu galibiyet ile ikinci tur biletini kaptı. Fildişi ise son Yunanistan maçını bekleyecek. Bence onların da önü açık. Böylesine dengeli bir gruptan çıkma fırsatını harcamazlar diye düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder