19 Haziran 2014 Perşembe

Portakal Pes Etmez


2014 FIFA Dünya Kupası B Grubu ikinci maçında Avustralya ile Hollanda, Porto Alegre'de karşılaştı. İlk maçta İspanya'yı dağıtan Hollanda'nın maça etkili başlayıp aynı tarifeden bir oyunu Kangurulara karşı da uygulamasını bekledik. Avustralya etkili bir direnç ile başladı. 20 dakikalık sürede pozisyon vermediler. Kendileri ise bu arada ufak tehlikeler yaratıyordu. 20'de Robben ülkesinin ilk atağında golü buldu. 1-0 diye cebe, tablete, bilgisayara yazıyorduk ki Tim Cahill, bir dakika sonra klas bir vuruşla eşitliği yakaladı. Hollanda yavaş yavaş devreye girmeye başlayınca oyunun zevki de artmıştı. Yine de bu kıpırdanma bir meyve vermedi ve ilk yarı 1-1 bitti.

İkinci yarıda yine heyecanlı pozisyonlar oluşmaya devam ediyordu. Bunların birinde hakemin tartışmalı kararı ile Avustralya penaltıyı kazandı. Topun başına geçen eski dost Jedinak 54'te skoru 2-1 yapıyordu. Avustralya maça ortak olmayı bir süre daha devam ettiriyordu açıkçası. 58. dakikada bu kez Hollanda cevap veren takım oldu. İspanya'ya attığı golle uçma akımını başlatan Van Persie 2-2'lik eşitliği getiriyor ve Portakallar'ın ağırlığını koymasına vesile oluyordu. Golden sadece bir dakika sonra Turuncular net bir fırsatı değerlendirememişti. Yaklaşık 10 dakika sonra sahneye bu kez oyuna ilk yarının sonlarında Martins Indi'nin sakatlığı sebebiyle dahil olan Memphis Depay çıktı ve tabelayı 3-2'ye çevirerek fişi çekti. Golden sonra Avustralya çekilmiş, Hollanda kontrolü tamamen eline almıştı. Portakallar kalan dakikaları çok rahat geçirdikten sonra maçı kazandığında tur biletini de cebine koymuş oldu.

Avustralya hem Şili maçında hem de Avustralya maçında rezalet sayılmayacak performans sergiledi. Ancak bu skora yansımadı, 2'de 0 ile havlu attılar. O eski yetenekli isimleri olmasa da bu turnuvada futbola saygı duyan takımlardan oldular. Hollanda ise artık Şili ile oynayacağı liderlik maçını kazanmaya bakacak. İkinci turda Brezilya'dan kaçabilirlerse Bana göre bir yarı final görebilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder