14 Haziran 2014 Cumartesi

Şili Şenliği


2014 FIFA Dünya Kupası'nın B Grubu ilk maçında Şili ile Avustralya Cuiaba'da karşılaştı. Maç öncesi genel düşünce Şili'nin farka koşacağı, Hollanda'ya selam çakacağı idi. Zaten 12'de Sanchez'in ve 14'te Valdivia'nın golleri bunu kanıtlar nitelikte oldu. Durum bir anda 2-0 olunca gerisi gelir düşüncesi belirdi.

Avustralya buna izin vermedi. Önce kaleye gelmeyi hatırladı. Biraz olsun güvenler yeniden toparlandı ve efsane Tim Cahill 35. dakikada farkı bire indirdi. İlk yarı 2-1 sona erdikten sonra, ikinci yarıda Şili'nin tutukluğu sürüyordu. Avustralya artık ablukaya başlamış ama bir türlü aradığı golü bulamıyordu. Bu süreci iyi atlatmayı başaran Şili, maçı epeyce bir süre soğuttu ve tempoyu yerlere aldı. Son anlarda sahneye çıkan Beausejour 3-1 ile sonucu tayin ediyor ve İspanya'nın kaybettiği günden Şili ikinci sıraya yerleşiyordu. Onlar için iyi senaryo gerçekleşti ve güzel bir başlangıç oldu.

Oyun anlamında bazı çevreleri hayal kırıklığına uğratsa da, Şili bence dün yapabileceğinin en iyisini yaptı. Avustralya'nın en düşük sıralamaya sahip olması onu basit bir takım yapmaz. Şili şimdi gözünü 18 Haziran'daki İspanya maçına çevirdi. Kazanılması harika bir başarı olur onlar için ve asıl şenlik o an başlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder