2 Haziran 2014 Pazartesi

Villa ABD'ye Açılıyor


David Villa dün yaptığı açıklama ile Atletico'dan ayrılacağını duyurdu. 32 yaşındaki forvet, Atleti'deki tek sezonunda lig şampiyonluğunun yanı sıra, Şampiyonlar Ligi finali de yaşadı. Tüm resmi kulvarlarda 47 maça çıkıp 15 gol attı.

Villa'nın bir sonraki durağı ise büyük bir ihtimalle MLS'in yeni takımı New York City FC olacak. Her ne kadar artık son demlerine gelse de ben Villa'nın yine de Avrupa'da, yarışın içinde olabilen bir takıma gideceğini düşünüyordum. Şaşırttı. Biraz da duygulandırdı. 2000'li yılların en iş yapan isimlerinden birisi oydu. 2011'deki sakatlık kendisini çok kötü sekteye uğrattı. Bu noktadan sonra oyunun ve biraz da maaşın zevkini çıkaracak.

NY City FC'ye de ayrı bir parantez açmak gerekirse, City Football Group (Man. City de diyebiliriz.) ve NY Yankees ortaklığı (Wikipedia'ya göre City %80, Yankees %20 hisseye sahip) ile MLS'e yeni bir soluk getirecek. Villa'nın yanı sıra Lampard ile de anlaştıkları konuşuluyor. 11'i yavaş yavaş kurmaya başladılar. Performansları merak ediliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder