20 Haziran 2014 Cuma

Eline Sağlık Doktor


2014 FIFA Dünya Kupası D Grubu ikinci maçında Uruguay ile İngiltere, Sao Paulo'da karşılaştı. İlk maçlarında sahadan boynu bükük ayrılan iki güçlü ekibin kapışması zevkli başladı. Daha diri olan Uruguay, Cavani ile etkili oluyor, İngiltere ise bu akınlara kanatlardan hareketlenme çabası ile cevap veriyordu. (ya da vermeye çalışıyordu.) Devreyi golsüz bitireceğiz galiba diye düşünüp dururken o ana kadar etkin bir görüntü çizemeyen Luis Suarez 39. dakikada durumu 1-0 yapıyordu. Soyunma odasına bu sonuçla giden Uruguay, ikinci yarıya da fırtına gibi başlayacaktı.

İkinci devreye Uruguay sanki 1-0 yenik olan tarafmış gibi müthiş bir başlangıç yaptı. Uzun bir süre baskı kuran Tabarez'in öğrencileri bu anlarda ikinci golü bulsalar erkenden fişi çekebilirdi. Ardından İngiltere yavaş yavaş ağırlık koymaya başladı. Burada ise devreye Fernando Muslera girdi ve çoğu kritik atağı savuşturmayı bildi. İlk maçta Kosta Rika karşısında hayranlarını üzmüş olan Nando için iyi bir "özür" gecesi oldu. Art arda gelen ataklar sonrası Muslera 75. dakikada Rooney'nin golüne bir şey yapamadı, yapabilecek durumda da değildi. Daha ne yapsın'dı. 1-1'den sonra Uruguay dinlenmeyi tamamladı ve yine İngiltere kalesine gelmeye başladı. Bir kez daha son bölümlerde sahneye "vampir kral" Suarez çıktı ve ikinci golünü atarak ülkesini 2-1 öne geçirdi. Muslera'da başlayıp Cavani'de gelişen ve Luis'de neticelenen bu pratik atakla İngilizler buz kesti.

2-1'lik galibiyet Uruguay için telafi niteliğinde. Son maçta İtalya karşısında yine işleri kolay olmayacak ama günlerinde olduklarında damga vurabiliyorlar bunu gördük. İngiltere için maç bitiminde elendi, bitti, go... falan filan dedik. Ancak çok az da olsa ihtimalleri devam ediyor. Yine de önceden de belirttiğim gibi bir kökten yenilik için bu tip bir hüsranı hak ediyorlar. Kosta Rika'yı yenebilirler ancak üst tura gitmek kendi ellerinde olmayacak.

Son olarak Suarez'in, ilk golünde sevinirken ona koştuğu takımın fizyoterapisti Walter Ferreira'ya teşekkür etmek gerek. Oynamaz denilen adamı ikinci maça yetiştirip takımının kaderini değiştirdi. Bravo!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder