18 Haziran 2014 Çarşamba

Acemi Becerisi


2014 FIFA Dünya Kupası H Grubu birinci maçında Belçika ile Cezayir, Belo Horizonte'de karşılaştı. Turnuvanın başından beri dikkat çekilen, hatta çoğu çevrelerde "gizli favori" gösterilen genç Belçika takımı beklentilerin bir hayli uzağında başladı. Aslında bu yapay beklenti o kadar fazla oldu ki, 1. dakikada gol atamasalar kötüleyeceğiz, yarı final oynayamasalar burun kıvıracağız. Bu da doğal olarak baskı yarattı.

Durgun oyunu bozan Cezayir'in penaltısı oldu. 25. dakikada Valencia yıldızı Feghouli fırsatı değerlendirdi ve ülkesini 1-0 öne geçirdi. Bu andan itibaren artık geriye çekilen Cezayir istifini hiç bozmadan sabır ayinine başladı. Belçika'nın "acemi" yetenekleri bu kilidi 45 dakikada açamadığını tribünlere ilan etti.

İkinci yarıya günün hayaleti Chadli'yi çıkarıp Mertens'i alarak başlayan Belçika hocası Wilmots, 58'de de günün berbat isimlerinden Lukaku'yu alıp Origi'yi sahaya sürdü. Bu iki kritik değişikliğe son olarak -henüz- 65. dakikada Dembele'nin çıkıp Fellaini'nin girişi eklenince Belçika kendine gelmeye başladı. Üst üste kritik pozisyonlarla tribünleri uyandırmaya başlayan gençler 70. dakikada Fellaini'nin müthiş kafa vuruşu ile beraberliği yakaladı. Golden sonra anlayışını değiştirmeyen Cezayir adeta ikinci gole de razıydı ki 80'de Mertens güzel bir vuruşla 2-1 öne geçirdi takımını. Maç da böyle tamamlandı.

İlk sınavında meraklılarını hayal kırıklığına uğratan Belçika yine de kazanarak başladığı için iyi bir giriş yaptı denilebilir. Oyun anlamında ise oynadıkça bir şeylerin gelişeceğini düşünüyorum. Sıradaki Rusya sınavı ne kadar zorlu olsa da üstünlük yine bu takımda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder