16 Haziran 2014 Pazartesi

Bu Tamam Ya Sonrası?


2014 FIFA Dünya Kupası E Grubu birinci maçında Fransa ile Honduras Porto Alegre'de karşılaştı. Zayıf rakibi karşısında hakimiyeti çabuk kuran Fransa bunu zevke dönüştüremedi. Matuidi ve Griezmann'ın direkten dönen topları dışında uzun bir süre, kilit üstüne kilit adan Honduras ve bunu kırmaya çalışan Fransa boğuşması izledik. 43. dakikada Palacios'un ikinci sarıdan kırmızı kart görüp, penaltı yaptırması maçın koptuğu an oldu. Benzema 45'te penaltıyı gole çevirdi ve devre 1-0 sona erdi. Fransa'nın golle içeriye girmesi Deschamps'ı da büyük bir yükten kurtardı.

Artık tamamen üstün olan Fransa ikinci devreye de fırtına gibi girdi. 48. dakikada Benzema'nın dar açıdan vuruşunda direkten dönen topu içeriye alan kaleci Vallarades tabelayı 2-0 yapıyordu. Bu gol ayrıca "çizgi teknolojisi"nin de ilk büyük sınavı oldu. İlk anda çizgiyi geçmeyen top daha sonra Vallarades'in elleri ile içeriye girmiş ve çizgiyi geçmişti. Bazı kafaların halen neden karşı olduğunu anlamasam da bu sistem yutulan gollerin önüne geçmiş oluyor. Futbol hata oyunu olabilir, böyle diyebilirsiniz ama gol vermemeyi hata sayıp bundan zevk almak olmaz. İşte bakın hakkı yenmemiş oldu Fransa'nın. İyice havaya giren Fransa rahat ve üstün oyununa 72. dakikada Benzema ile bir gol daha ekliyor ve durum 3-0'a geliyordu. 3-0'dan sonra kalan yaklaşık 15 dakikalık süre ise mini bir eziyet gibiydi.

Fransa ilk sınavını rahat geçti. Moral depolandı. Zaten grupta kabus görmeleri çok zor. Diğer yandan bu oyun sürerse eleme turlarında fazla ileriye gidemeyeceklerini düşünüyorum. Geçmiş yıllarda da buna benzer durgun oyunlar ortaya koyan Horozlar böylesi bir turnuvada bunu yapmamalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder