18 Haziran 2014 Çarşamba

1-1'lerini Yediler


(Böyle klişe bir başlığı atmayı hep beklemiştim işin açıkçası. :))
2014 FIFA Dünya Kupası H Grubu ikinci maçında Rusya ile Güney Kore Cuiaba'da kozlarını paylaştı. En çok katılan Asya ülkesi ile kadrosunda tamamen ülke sınırları içindeki oyuncularına yer veren takımının kapışması kontrollü ve durgun başladı. Maçın hemen hemen tamamına yayılan sertlik ilk başlardan itibaren kendisini gösterdi. Güney Kore olumlu anlayışı ile futbol oynamak için geldiğini hissettiriyordu. Euro 2008'deki sihrini kaybetmiş gözüken Rusya, takımı ateşleyecek bir önderin ihtiyacını hissetti. İlk yarı 0-0 biterken düşünceli olan taraf onlardı.

İkinci yarıda yine net bir üstünlüğün olmadığı ama çok da sakin geçmeyen oyun devam etti. Bir yandan golün geleceğini de hisseder olmuştuk. Gelin görün ki gol, umulmayan bir pozisyonla geldi. 68. dakikada Keun-ho Lee'nin uzaktan şutunu ellerinden kaçırıp arkasına düşüren Akinfeev talihsiz bir hata ile Güney Kore'ye 1-0'lık üstünlüğü verdi. Golden sonra net de olmasa bir Rusya ağırlığı başlamıştı. Beklenen an sadece 6 dakika sonra geldi ve tecrübeli yıldız Kerzhakov 1-1'i sağladı. Son bölümlerde oyundan düşen iki takım da beraberliğe razı oldu böylece.

Liderlik yolunda Belçika'nın kazandığı günde Rusya şüphesiz büyük bir yara aldı. İkinci maçta Belçika'ya karşı önemli bir virajı dönebilecekler mi göreceğiz. Güney Kore ise yabana atılmaması gerektiğini bir kez daha kanıtladı. İkinci maçta Cezayir'i yenerlerse havaya girmeleri büyük olasılık.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder