15 Haziran 2014 Pazar

Ona Büyük Sürprizler Yapın


Ölüm gruplarından D Grubu'nun ilk maçında Uruguay ile Kosta Rika Fortaleza'da karşılaştı. 2010 Dünya Kupası'ndaki dördüncülüğünden sonra beklentileri bir hayli yükselten Uruguay'ın, grubun averaj deposu olarak görülen Kosta Rika karşısında pek de sıkıntıya girmeden kazanacağı düşünülüyordu.

İşler öyle gitmedi. Son dönemin en kötü Uruguay'ı sahnedeydi. Tamam belki ilk başlarda etkili oldular ama ataklarındaki olmamışlık çok netti. Kosta Rika zaman zaman tehlikeli ortalarla Uruguay'ı korkutmaya başlıyor ve ilk golü bu arkadaşlar mı atacak diye kendi kendimize söylettiriyordu. Bu da olmadı çünkü kaptan Lugano takımına bir penaltı kazandırdı, ardından o vuruşu gole çeviren Cavani ile Uruguay 1-0'ı yakaladı. Yok yok yok... Yine tuhaflık vardı. 1-0'ın rüzgarını hissettiremeyen Uruguay adeta devrenin bitmesini beklerken Kosta Rika ise kaçırdıklarına yanmaya devam ediyordu.

İkinci yarı başladığında beklentilerimiz bir kez daha Uruguay yönündeydi. Kosta Rika ise inatla "beni unutmayın" dercesine kendini belli etmeye çalışıyordu. 54'te Campbell ve 57'de Duarte ile kaşla göz arasında 2-1 öne geçmeyi başaran Kosta Rika beyinlerde şimşekleri çakıyordu. Gollerden sonra haddini bilerek daha fazla coğrafi keşiflere çıkmak istemeyen Kosta Rikalı oyuncular oyunu geride kabullenmeye başladı. Uruguay artık etkili sayılabilecek ataklar geliştiriyor ama bunların bazılarına da kaleci Keylor Navas yol vermiyordu. Fişi çeken adam 84. dakikada Urena oldu ve Kosta Rika 3-1'lik muhteşem bir zaferle grubu adeta bulandırdı. Şimdi önlerinde iki Avrupalı ile maçlar var. Onlardan da puan ya da puanlar koparırsa işlerin averajlara baktığı, hesaplamalı bir hale gelebilir grup.

Uruguay kötü başladı. Her şeyi ile gerçekten berbattılar. Kafadan 3 puan yazılan maçın sonunda puanlarının 0 olması İngiltere ve İtalya maçlarının önemini artırdı. Özellikle İngiltere ile yapacakları kapışma çok önemli çünkü sonuca göre ikisinden biri havlu atabilir.

Kosta Rika'dan maçın adamı olan Joel Campbell ilk maçında çıkışları ve kanat akınları ile dikkatleri çekti. Arsenal bence kendisini sürekli kiralamaktan vazgeçmeli. Hele bir de diğer maçlarda böyle sırtlayıcı durumda olursa iz bırakan oyuncular listesine girer. Son dakikalarda Pereira'dan aldığı darbe korkutsa da, diğer karşılaşmalarda merakla bekleyeceğiz kendisini.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder