29 Haziran 2014 Pazar

Fortaleza Bileti James'ten


2014 FIFA Dünya Kupası İkinci Tur maçında Kolombiya ile Uruguay, Rio'da karşı karşıya geldi. İki Güney Amerika ekibinin randevusu temkinli başladı. Suarez'in cezası sebebiyle önemli bir eksikliğin farkında olan Uruguay oyunu kendi alanında kabul etti. Kolombiya ise buna rağmen öyle takdir edilecek akınlar gerçekleştiremedi. 28. dakikada takımın turnuvadaki yıldızı James Rodriguez şahane bir golle Muslera'yı avlıyor ve ülkesini 1-0 öne geçiriyordu. Uruguay ileride Cavani'nin çabalarına pek uyum sağlayacak adam bulamayınca devreyi böyle yenik kapadı.

İkinci yarıda ağırlık yine Kolombiya'daydı. Henüz 50. dakikada Cuadrado'nun çevirdiği topta James sihirli vuruşu yapıyor ve durum 2-0 oluyordu. Golün hazırlanışı gerçekten çok güzeldi. Diğer yandan Muslera'nın da yer tutuş hatası önemli bir etken oldu. Suarez'in aldığı cezadan mıdır bilinmez Uruguay başka bir takımdı. Kafa olarak iyi değillerdi. Forlan'ın didişmeleri, Lugano'nun yedek kulübesindeyken sarı kart görmesi gibi hep bir baltalama halleri vardı.

Sonuçta Kolombiya altın jenerasyonu ile iyi bir başarı yakalayarak çeyrek final biletini kapmış oldu. Şimdi gözler Fortaleza'da 4 Temmuz'da Brezilya ile oynanacak olan maça çevrildi. Ev sahibi takımın öyle abartılacak bir numarası yok! Seyirciyi susturmak zor olan ama o da bu güzel oyuncuların elinde. Şimdiden yolları açık olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder