17 Haziran 2014 Salı

Muazzam Ekip


2014 FIFA Dünya Kupası'nın G Grubu ilk maçında grubun favorileri Almanya ile Portekiz Salvador'da karşı karşıya geldi. Sadece grubun değil kupa yolunun da iddialı ekiplerinden Almanya müthiş düzenini ilk dakikadan itibaren sahaya yansıttı. Portekiz, Ronaldo'ya bağımlı oyununda tuhaftır Ronaldo kadar istekli olamadı. 12. dakikada penaltıyı gole çeviren Müller fırtınanın habercisi idi. O golü 32. dakikada Hummels'in kafası izledi. Maçın kopma anı ise erken bir kırmızı kartla geldi. Tahmin edileceği gibi katil Pepe, 37. dakikada Müller'e kafa atma girişiminde bulunması sebebiyle direkt olarak kırmızıyı gördü ve zaten yıpranmış olan takımını paramparça etti. Devrenin sonlarında Müller yine sahneye çıktı ve 3-0 gibi net bir skorla takımını molaya götürdü.

İkinci devrenin başlarından itibaren Almanya bu yüksek tempoyu biraz düşürdü. Bu süre zarfından Portekiz şut denemeleri ile gelmeye çalıştı ama sonuç alamadı. 78. dakika geldiğinde Müller hat-trick'i tamamlıyor, en golcü oyuncu sıralamasında zirveye tek başına oturuyordu. 4-0'lık bu kusursuz galibiyet Almanlar için moral oldu. Önlerindeki iki maçta da buna benzer spektaküler oyununu sürdürecektir.

Portekiz 4-0'a mı yansın yoksa Pepe'nin kartına, Almeida ve Coentrao'nun sakatlıklarına mı yansın! Bu maçta kaybedeceklerini bekleyebilirdik. Ağır yenilgi ve yaşananlar takımı daha ilk maçtan çökertti. İkinci maçta bu ABD için bir avantaj olabilir. Pek tabi dezavantaj da olabilir. Çünkü Portekiz bu. Yenilginin acısını kötü bir şekilde çıkarabilme ihtimali de mevcut.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder