14 Haziran 2014 Cumartesi

Tam Otomatik Portakal


2014 FIFA Dünya Kupası B Grubu birinci maçında, bir önceki kupanın finalistleri İspanya ile Hollanda, Salvador'da karşılaştı. Hollanda'nın İspanya'ya karşı, tribünlerin ise Diego Costa'ya yönelik biriktirdiği intikam duyguları ile mücadele başladı. İlk dakikalarda üstünlük ortada kaldı. İlk sinyali ise Hollanda, Sneijder ile verdi ama karşı karşıya durumda Casillas'tan izin çıkmadı. Zaten bu ilk kıvılcım daha sonra tersine dönecek ve Portakallar atacak, Casillas bakacaktı.

Yuhalama manyağı olan Diego Costa tartışmalı bir pozisyonda yerde kaldı ve penaltıyı kazandırdı. Belki topun başına o geçebilirdi ama riske girilmedi ve Alonso Boğalar'ı 1-0 öne geçirdi. Ardından Silva çok net bir fırsatı değerlendiremedi ve 2. golden etti. Belki de maçın kırılma anı o fırsattı. Devrenin bitimine dakikalar kalmışken Robin Van Persie, efsaneler arasına girebilecek güzellikte bir kafa ile 1-1'i yakaladı. O vuruşu ayakla yapsaydı belki de o estetik an yakalanamayacaktı.

İkinci yarıda ise artık golün de moralinin etkisi ile Hollanda fırtınası vardı. Robben 53'te 2-1 yaparken bir anlamda İspanya'yı bitiriyor ve intikamını alışını ilan ediyordu. De Vrij, Sneijder'in ortasında kaleciye faul olaylarının tartışıldığı anda farkı ikiye çıkardı. Gecenin adamları Van Persie ve Robben yine sahneye çıktı ve tabela 5-1'e geldi. Hele ki Robben'in son golü dünya aleme bir tehditti. Belki erken ama bir devrin bittiği maç oldu. Barça'nın, 2 sezon önce Bayern'e dağılırkenki oluşan hava mevcut. İşin ilginci yine Robben iş başındaydı. Hollanda grup liderliği konusunda inanılmaz bir avantaj elde etti. İspanya'nın ikinciliği bir kenara şimdiden gruptan çıkıp çıkamayacağı tartışma konusu oldu. Şili mücadelesi onlar için çok ama çok kritik bir duruma geldi.

Diğer intikam mı? Evet tribünler topu her alışında Diego Costa'yı yuhalamaları ile adeta aptala çevirdi. Kötü oyunu da gelince ikinci yarıda çıkmak zorunda kaldı. Böyle devam ederse bu turnuvayı hayatı boyunca hatırlamak istemeyecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder