28 Haziran 2016 Salı

Teşekkürler Selçuk!


Kuat ile geldik, Brady ile gittik. (Nilay Yılmaz'a selam olsun...)

Euro 2016 serüveni gruplarda bitti bizim için. Üstüne çok yazıldı, çizildi. Belki anlatacaklarım treni kaçırmış birinin söyleyecekleri gibi olacak ama bunu da kendimce tuşlamak istedim.

Finallerin biletini Selçuk'un frikiği ile taçlandırdıktan sonra turnuva öncesi süreçte adil olduğunu düşündüğüm bir kadro açıklanmıştı. Yine eksiklikler vardı belki ancak özellikle sonradan çıkarılan isimlerin isabetli oluşu mutlu etmişti. Yakalanan hava da bizleri tekrar bütünleştirmişti. Yıllardır kutuplaştıran bir oluşumdan sonra böylesi iyi gelecek sandık.

Hırvatistan ve İspanya maçları ile bu durum bozuldu. Silik, bitmiş, zavallı görünümdeki takıma İspanya maçındaki izleyicilerden haklı tepkiler yükselmişti. Neden haklı; çünkü turnuva öncesinde çatlarcasına şişirilen bu takım 2008'in ötesini gerçekleştirme "hedefi" ile Fransa'ya uçmuştu. Sağda solda atılan havalar bizi öyle beklentilere soktu ki sahada bunun tam tersini görmek çoğu kişiyi çığırından çıkardı. Çek Cumhuriyeti maçında da tam tersi görüntü, "neredeydiniz?" sorusunu sordurttu. Belki maç günü çoğu kimse dillendirmedi ama sonradan akıllara düştü. İtalya, İrlanda'ya kaybedince en iyi üçüncülerden olma ihtimali de gitti ve veda geldi. Tabi orada bile bahane refleksi devredeydi ve suçlu yedeklerle çıkan İtalya olmuştu.

Özellikle İspanya maçı sonrasında yaşananlar, Erdoğan'ın da müdahil olması doğduğunu sandığımız o bütünlüğü de bitirdi. "Bizim buraya gelmemiz yeter" seviyesine indiler. Evet oraya çok süper bir performansla gitmedik ama sizler de "hedef kupa değil turnuvanın keyfi" diyebilme becerisine sahip olsaydınız keşke. İşte o zaman oyundan keyif almaya çalışırdı taraftarlar. Bir şey beklemezdi.

TRT'ye tavır alan hoca, tepki gösterenlerden tek tek hesap soracağını söyleyen bir kaptan, gol sevincinde kolunu terbiyesizce kullanan futbolcu... Bunlar seyircisine yüksekten bakan, kendi faşizmini yaratan Milli Takım'ın figürleri. Meğerse siz neymişsiniz! Selçuk o frikiği atmasaymış bunların farkında olmayacakmışız. Teşekkürler.

Ben artık "biz bitti demeden bitmez" maçoluğunda takılan, sistemsiz, akılcılıktan yoksun bir takım görmekten bıktım. Futbolun doğrularını yapın ve -zar zor katıldığınız- turnuvalarda iyi başlayın, güzel şeyler üretin. Madem siz tepki görmeyi hak etmiyorsunuz, biz de bunları hak etmiyoruz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder