19 Haziran 2016 Pazar

Euro 2016 ikinci maçları; bize hüsran, onlara bayram

A

Fransa, Arnavutluk karşısında 2-0'la 3 puanı kaptı. Sonuç normal gibi gözükse de gol dakikalarının 90 ve 90+6 olması ev sahibini yine gelecek maçlar için şüphede bırakıyor. Tur bileti alındı ama bakalım ilerleyen bölümler neler getirecek?
Romanya ve İsviçre 1-1 ile umutlarını son maçlarına taşıdılar. İkincilik yolunda avantajlı olan İsviçre ama Rumenler de direkt uçuşu zorlayacak kapasitede olduklarını gösterdiler.


B

İngiltere, biraderi Galler önünde bayağı bir terledi. Sturridge'in 90+2'deki golü 2-1'lik galibiyeti getirmekle kalmadı, Ada Devi için gürültüleri de biraz olsun erteledi. Bale'in sırtladığı Galler ise Rusya maçına taşıdı umudunu.
Takımından ziyade seyircileri ile gündemde kalan Rusya, Slovakya'ya 2-1 kaybedince iyice turnuvadan düştüler. Son maçta İngilizler önünde az da olsa şansları var ama kimsenin onların tur atlamasını isteyeceğini tahmin etmiyorum.

C

Kuzey İrlanda, Ukrayna'yı 2-0 yenerek tarihinde ilk kez katıldığı bu turnuvada ilk galibiyetini aldı. Yoğun yağışlı mücadele bir tur "bereketi"ne vesile olur onlar için belki de.
Diğer maçta Almanya ile Polonya ses çıkarmadı. Turnuvanın ilk golsüz maçında sıkı bir kapışma bekleyenler hüsrana uğrarken, aksine 2 takım da sonuçtan memnun ayrıldı.





D

3-0'lık İspanya hüsranı bizi derinden üzdü. Ama en çok üzense sahadaki silik oyundu. Arda'ya gösterilen tepkilerin faturası yine taraftarlara çıktı ve Milli Takım, hocasıyla, futbolcularıyla bir kez daha seyircisine tepeden baktı! Turnuva öncesi yüklenen fazla gaz zehirlenme yaşattı. Fakat nasıl olsa fatura taraftara kesildi. Böyle güzel(!)
Diğer maçta ise düello yaşandı Çekler 2-0'dan 2-2 ile Hırvatistan'dan 1 puanı kaptı. Hırvat taraftarların meşaleleri akıllarda kaldı.

E

Eder'in golü ve çığlığı İsveç önünde İtalya'ya 1-0'lık galibiyeti getirdi. 6 puanla Gök Maviler tur biletini kaptı. Belki oyun hiç güzel değildi ama İtalya bu kültürü ile burada ve orada durup diğerlerini rahatsız etmeye devam edecekler. (Mevlüt Yüksel'e selam!)
Genç Belçika kendine geldi ve kupanın en yaşlısı İrlanda'yı 3-0 ile geçti. Bu turnuvayı önemli bir basamak olarak gören Lukaku da 2 golüyle isteğini, becerisini bu kez kanıtlamış oldu.



F

Beraberliklerin grubunda Portekiz, Avusturya ile golsüz bir mücadeleden çıktı. Gündem ise yine Ronaldo idi. Maç öncesinde çorap tercihi ile konuşulan -ki aslında hiç de bizi ilgilendirmeyen- Portekizli maç sonunda da güvenliğe rağmen bir taraftarın "selfie" isteğini kırmadı.
Diğer maçta İzlanda uzun süre önde götürdüğü randevuda Macaristan ile 88'de kendi kalesine attığı golle 1-1 berabere kaldı. Belki ülke adına bir ilk gerçekleşecekti ama olmadı. Bakarsın Avusturya maçına...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder