6 Haziran 2016 Pazartesi

Euro 2016 yaklaşırken; D Grubu

İspanya: 2014'tek hüsran İspanyollar'a bu turnuvada bir "özür" misyonu yüklüyor. Bir devrin değil bir ekolün takımı olduklarını kanıtlamaya çalışacaklar ve yine çoğu kişinin de bu yolda nefretiyle karşı karşıya kalacaklar. Üstelik bizim grubumuzda oldukları düşünülürse... İspanya bu noktada yeni bir "sürpriz" yaşatmaz diye tahmin ediyorum. Şaşaalı günlerde bile yokluğunu aradığı santrfor aktörünün eksikliğini bu turnuvada daha bir hissedecekler. O yüzden de kendi bildikleri ile değirmeni işletmeye çalışacaklar.

Öne çıkacaklarını düşündüğüm futbolcular; Koke, Lucas Vázquez ve Bruno Soriano.

Çek Cumhuriyeti: Türkiye'nin de yer aldığı unutulmaz kaotik eleme grubunda fırsatı değerlendirip zirvede tamamladı. Hollanda'nın tanınmaz halde olduğu, Türkiye'nin zirveyi değil artık son aşamada 3. olmayı arzuladığı ortam onlar için bitti. Son dönemdeki sönük jenerasyonu turnuvalara katılmalarına engel değil ancak ilerlemelerine de yardım etmiyor. 4. ve son sıraya demir atıp Haziran'da bu defteri kapatacaklar gibi.

Öne çıkacaklarını düşündüğüm futbolcular; Vladimír Darida, David Pavelka ve Tomáš Necid.

Türkiye: 2008'den sonraki en büyük turnuvamıza hazırız. Özellikle son dönemde tekrar inşa edilmeye başlanan bütünlük, turnuvaya yaklaştığımız günlerde kendini iyice hissettirdi. Akılcı yorumları yıkan bir takımız malum. Gruptan çıkamasak da şaşırmam lakin öyle güzel bir hava yakaladık ki ikinci sıra için çok şanslıyız. Çek Cumhuriyeti ve Hırvatistan maçlarını kimileri rövanş olarak lanse etse de bu durumun çok dert olacağını sanmıyorum. Terim'in nihai kadrosu da adil bir hava verdi. Artık tartışmak yersiz. Bekliyoruz, hazırız!

Öne çıkacaklarını düşündüğüm futbolcular; Hakan Çalhanoğlu, Oğuzhan Özyakup ve Cenk Tosun.

Hırvatistan: Elemelerde yaşadıkları teknik adam krizini Ante Cacic ile aşmaya çalıştılar ve buraya ulaşmayı başardılar. Yerel bilge Cacic önderliğinde kapalı kutu konumundalar bana göre. Dikkat şart. Eğer işler umdukları gibi gitmezse oyuncuların kendilerini kurtarma savaşına da dönüşebilir. Takım birliğini yüksek oranda sağlayabileceklerini pek düşünemiyorum. 3. sıra için hiç olmazsa Çekler önünde daha avantajlılar. Ancak 3.'lükleri "en iyiler"den olur mu gerçekten yorumu pek zor.

Öne çıkacaklarını düşündüğüm futbolcular; Marcelo Brozović, Andrej Kramarić ve Nikola Kalinić.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder