8 Haziran 2016 Çarşamba

Euro 2016 yaklaşırken; F Grubu

Portekiz: 2000'lerle birlikte Avrupa Şampiyonaları'nda istikrarlı bir grafik çizen Portekiz bu sürede 2 yarı final ve 1 final gördü. Burada yine iyi işler çıkaracaklarını düşünüyorum. Hele ki bu grup onlar için çok sorun olmaz. Tek bilinmez nokta ulusal kahraman Cristiano Ronaldo'nun -hala- unutulmaz bir büyük turnuva performansı ortaya koyamamış olması. Üstüne son Şampiyonlar Ligi Finali şüpheleri artırdı. Evet tek başına olmuyor, iyi bir takım da gerek. Ancak şu da var ki Portekiz bu sefer iyi gençlerle burada. Artık Ronaldo'nun onlara öncülük yapması şart.

Öne çıkacaklarını düşündüğüm futbolcular; André Gomes, Renato Sanches ve Rafa Silva.

İzlanda: Türkiye'nin yer aldığı eleme grubunda kimsenin tahmin etmeyeceği bir performansla ikinciliği kapan ada ülkesi tarihinde ilk kez bu arenada. Ülkenin futbol kahramanı Eidur Gudjohnsen takıma öncülük yapacak. Ancak 37'lik emektarın katkısının ne kadar üst düzey olacağı tartışmalı. İzlanda iyi bir hikaye yazdı ve buraya gelmeleri de güzel bir final aslında. Gruptan çıkacaklarını pek tahmin etmiyorum ne yazık ki. Ancak ilgim, alakam devam edecek illa ki!

Öne çıkacaklarını düşündüğüm futbolcular; Alfred Finnbogason, Jón Dadi Bödvarsson ve Gylfi Sigurdsson.

Avusturya: Tek Avrupa Şampiyonası sınavını İsviçre ile ortaklaşa ev sahipliğini yaptığı 2008'de veren Avusturya o zaman çok silikti. Tarihinde ilk kez elemeleri geçerek finallere kalan takım bu kez daha iddialı. Namağlup ve sadece 5 gol yiyerek geldiler. Artık onların da bir star adayı var; Alaba. Bayern'in genç yıldızı bu turnuvada kalitesini ispatlamak isteyecek ve ülkesi de bundan faydalanabilir. Gruptaki ikincilik adayım kendileri olacak. Tur atlamaları sürpriz sayılmamalı.

Öne çıkacaklarını düşündüğüm futbolcular; David Alaba, Julian Baumgartlinger ve Marko Arnautović.

Macaristan: Gücünü tarihten alan Macarlar, sönük yılların ardından 44 yıllık bir özlemi dindirerek Avrupa Şampiyonası'na kaldı. 1986 FIFA Dünya Kupası'ndan sonraki ilk uluslararası büyük turnuvaları olacak. Tarihindeki 2 Dünya Kupası ikinciliği geçmişin özlenen anıları. Ancak yılların verdiği boşluktan sonra çoğunluğu yaşlı sayılabilecek oyunculardan oluşan kadrolarının Avusturya ve Portekiz karşısında işleri zor. Onlar da büyük ihtimalle 3 maçla serüveni bitirmiş olacaklar.

Öne çıkacaklarını düşündüğüm futbolcular; Ádám Nagy, László Kleinheisler ve Nemanja Nikolić.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder