6 Haziran 2016 Pazartesi

Euro 2016 yaklaşırken: A Grubu

Fransa: Fransa son yılların en heyecan verici kadrosu ile karşımızda. Turnuva öncesi Benzema çok tartışıldı ancak Benzema'nın Real'e bile yakışmayan bir futbolcu olduğunu düşündüğümüzde büyük bir eksiklik olacağını sanmıyorum. 2013 U-20'nin esintileri yavaş yavaş hissediliyor. Ev sahibi avantajını çok iyi kullanacağını düşünürsek "sıkıcı" olması yüksek ihtimal taşıyan bu grupta rahat turlarlar diye umuyorum.

Öne çıkacaklarını düşündüğüm futbolcular; Antoine Griezmann, Paul Pogba ve Dimitri Payet.



Romanya: Kendileri ile alakalı yakın dönem anıları maalesef çok parlak değil. Özellikle 2008'deki oyunları tam bir faciaydı. 90'lı yıllardaki "ikonik" konumları artık yok. 98'den beri Dünya Kupaları'nda yer almıyorlar, Avrupa Şampiyonaları'nda ise 2000 ve 2008'e katılabildiler. Amaçları artık dirilmek! Iordanescu'nun tecrübeleri buna vesile olur mu bilinmez. Açıkçası kendileri için bu turnuvanın da henüz "o turnuva" olduğunu düşünmüyorum. 3. olmak için bir umut bekleyecekler sanırım.

Öne çıkacaklarını düşündüğüm futbolcular; Steliano Filip, Bogdan Stancu ve Nicolae Stanciu.

Arnavutluk: Çıkardığı yeni jenerasyon ile ilk büyük sınavlarına hazırlar. Evet bazıları için turnuvanın takım sayısının artmasının sonucu olarak görülebilir. Lakin tamamen bir tesadüf sonucu da burada değiller. "İsviçre'nin PAF takımı" esprilerine zaman zaman malzeme olmaları da acı bir durum. Bugün İsviçre'ye "kaptırdıkları" oyuncuları bu forma altında hayal ettiğimiz an Fransa'yı liderlikte zorlamış oluyorlar. Bu halleriyle ise 3. sıra için oynayabilirler en azından. Romanya ile yapacakları maç bu yönden kritik. O maç bir kenara İsviçre ile karşılaşacakları anı sabırsızlıkla bekliyoruz. Eğer o mücadeleyi kazanırlarsa bu paragraftaki kehanetler kendini imha etmiş olacak!

Öne çıkacaklarını düşündüğüm futbolcular; Elseid Hysaj, Armando Sadiku, Ergys Kaçe.

İsviçre: 2014 FIFA Dünya Kupası'nda 2. Tur başarısını sergileyen bu kadro şimdi daha tecrübeli. Grupta son maçını Fransa ile oynayacak olmaları avantaj. Tur yolunda diğer favorim. Hatta Çeyrek Final görmelerine dahi şaşırmam. Eğer diğer gruplardaki gidişatlar istedikleri gibi olursa Son 8'e de kalacaklardır. Tek sorunları güvenlerini tamamen orta sahalarına yıkmaları. Eren, Seferoviç ve Mehmedi'ye önemli işler düşecek bu yüzden.

Öne çıkacaklarını düşündüğüm futbolcular; Breel Embolo, Haris Seferoviç ve Eren Derdiyok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder