16 Haziran 2016 Perşembe

Euro 2016 ilk maçları; Yunanistan'ın ruhu, Löw'ün pislikleri, Ronaldo'nun kibri


Açılış Fransa'dan beklenen "muhafazakarlıkta" yani bilindik sembollerle yapıldı. Aksini düşünmek neredeyse zordu. İleride açılış seremonilerinin daha yaratıcı fikirlerle düzenlendiği dönemleri görebiliriz umarım.


A

Fransa, açılış maçında Romanya'yı 2-1 yenerek galibiyetle başlamış oldu. Turnuvada iyi performans sergilemesi beklenen Dimitri Payet 89'daki dramatik golüyle görevini yaptı ülkesini ve hocasını kurtardı.
Grubun diğer maçında da İsviçre, Arnavutluk'u 1-0 mağlup etti. Soydaşların kapışması umulan düzeyde olmasa da Arnavutluk adına kaçan fırsatlar yürekleri burktu.

B

Galler'in Slovakya'yı 2-1 yenerek başladığı yolculuğunda takımın umudu Gareth Bale frikik golüyle ülkesinin Avrupa Şampiyonları tarihindeki ilk golünü kaydetti.
İngiltere ise Rusya'ya 90+2'de 1-1 ile teslim olurken heyecan verici kadronun heyecana yenik düştüğü belli olmuştu. Maçın öncesindeki olaylar ise Rusya'nın başını çok ağrıttı ve diskalifiye edilmenin eşiğine getirdi.

C


Almanya Ukrayna'yı 2-0 yenerek başladı. Burası zaten normal. Maç esnasında Löw'ün hareketleri ise şimdiden "unutulmazlar" arasına girdi. E malum devir artık sosyal medya turnuvaları devri ve yapılan her tuhaf hareket anında yankı buluyor, iz bırakıyor. İz mi dedim ben!
Grubun diğer maçında da Polonya, Kuzey İrlanda'yı Lewandowski'nin değil Milik'in attığı golle 1-0 yendi ve turnuva tarihindeki ilk galibiyetini aldı. Ne diyelim, bu sefer daha sağlam geldikleri bu turnuvada aslında olması gereken buydu bir anlamda.

D

"Bizimkiler" şaşırtmadı ve 1-0'lık Hırvatistan yenilgisi ile başladı. Ancak Modriç'in golü esnasında Ozan'ın saç tarama hareketi biraz fazla öne çıktı. Öyle ki kötü oyun ve diğer isimlerin etkisiz oluşu da unutuldu gitti. Üstüne bir de Eyfel'i de kırmızı beyaz yaptık ya tamam! Kuleyi renklerine boyarsın eyvallah da bakalım tur atlayacak mısın;


Grubumuzun diğer maçında İspanya, biraz terlediği maçta Çek Cumhuriyeti'ni Pique'nin 87'deki golüyle 1-0 yendi. Favorinin kazanması bizim işimize de yarayabilir.

E


Sen Belçika dersin ama turnuvalara İtalya gelir; İtalyanlar altın jeneratörlü pardon jenerasyonlu Belçika'yı 2-0 yenerek bir kez daha tecrübenin önemini hatırlatmış oldu. Genç Belçikalılar'ın bıkkınlıklarına, 38'lik Buffon'un heyecanı ilaç oldu.
Diğer maçta İrlanda ile İsveç 1-1 ile yenişemedi. İbrahimoviç Clark'a zorla golü attırarak adresi şaşırmasına vesile oldu. Kendi arkadaşları atamıyorsa, gerekirse rakibe attırır Zlatan!

F















İzlanda, Portekiz'le 1-1 berabere kalarak tarihindeki ilk Euro maçına puanla başlamış oldu. Ronaldo hazretleri alınan 1 puana çılgınca sevinen İzlandalılar'ı "bu kafayla fazla gidemezler" diyerek eleştirdi. Ronaldo maçta ne yaptı derseniz; Koca bir hiç! Ayrıca maçın hemen bitiminde İzlanda kaptanı Aron Gunnarsson'un Ronaldo'dan forma istemesi ve olumsuz yanıt alması #ShirtsForAron etiketi ile dünyayı salladı.
Macaristan, Avusturya'yı 2-0 yenerek iyi başlayanlardan oldu ve açıkçası çoğu insanı şaşırttı.

Turnuvalar 2000'lerle birlikte az gollü başlangıçlara sahne olmaya başladı. Ancak Fransa 2016 biraz abarttı sanki. Yunanistan yok ama ruhu dolaşıyor. Umarım ikinci maçlarla toplam ya da tek taraflı 3'leri, 4'leri görebiliriz.

Tabi Cüneyt Çakır'ı unutmamak gerek. Portekiz - İzlanda maçındaki deparıyla turnuvanın en iyi 100 metresini koşmuş olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder