8 Haziran 2016 Çarşamba

Euro 2016 yaklaşırken; E Grubu

Belçika: 16 yıllık hasretten sonra yine bir Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yer alacaklar. Yakaladıkları heyecan verici jenerasyon ilk büyük sınavını 2014 FIFA Dünya Kupası'nda vermiş ve elde edilen çeyrek final başarısı gelecek adına umutları yükseltmişti. Şimdi asıl bulundukları kıtada çarpışacaklar. Yaşlı İrlanda ve tek adamlı İsveç karşısında işleri kolay. Bunun yanında İtalya'yı da devirebileceklerini tahmin ediyorum. Bu yüzden gruptaki net liderlik adayım kendileri olacak.

Öne çıkacaklarını düşündüğüm futbolcular; Divock Origi, Kevin De Bruyne ve Radja Nainggolan.

İtalya: Türkiye'nin katıl(a)madığı turnuvalardaki tuttuğum takım olan İtalya, son yıllara oranla heyecan verici isimlere sahip bir ekiple karşımızda. Evet Verratti ve Marchisio'nun yoklukları büyük eksiklik. Bu sebeple ilerleyen turlar adına hep soru işareti taşıyacaklar. Grup onlar için sorun çıkarmaz diye düşünüyorum. Lakin Belçika'nın arkalarında kalma ihtimalleri yüksek. Yani sıklıkla olduğu gibi Gök Maviler yine kağıt üstünde sağlam, çim üstünde "acabalı" bir halde.

Öne çıkacaklarını düşündüğüm futbolcular; Federico Bernardeschi, Alessandro Florenzi ve Simone Zaza.

İrlanda Cumhuriyeti: Turnuvanın en yaşlı takımı karşınızda. Katıldığı her organizasyonda sempatik bir takım olan ancak sonuca ulaşmada o kadar başarılı olamayan İrlanda için yine zor bir ortam. Sağlam Belçika ve gelenek taşıyıcısı İtalya önünde fark yaratamayacaklar. Diğer gruplardaki üçüncülük adaylarını düşününce en iyi üçüncü olma ihtimalleri de zor bence. İrlanda heyecanlı maçların müzmin kaybedeni olabilir yine.

Öne çıkacaklarını düşündüğüm futbolcular; Shane Long, Séamus Coleman ve James McCarthy.

İsveç: Zlatan ve arkadaşları Dünya Kupalarını ıskalamalarına karşın Avrupa heyecanını aksatmıyorlar. Üst üste 5. kez buradalar. Aslında ilk baştaki tanım, takımın ne kadar Portekiz ile birlikte tek adama bağlı oluşunu ortaya koyuyor. İbrahimoviç saha içinde ve dışında ülkenin sözcüsü konumunda adeta ve belki de son büyük turnuvası. Ancak hüsran yaşamaya yakın duruyorlar. Eğer grupta mümkün olduğunca kredi fazlası puan toplayabilirlerse 3.'lük kontenjanını zorlayabilirler.

Öne çıkacaklarını düşündüğüm futbolcular; Oscar Hiljemark, Patrik Carlgren ve Pontus Jansson.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder