6 Haziran 2016 Pazartesi

Euro 2016 yaklaşırken; C Grubu

Almanya: Son Dünya Şampiyonu bu kupaya da sağlam adımlarla geliyor. Dolayısıyla grubun en net favorisi. Bu aşamada oynayacakları maçlar ilerleyen turlar adına sınav niteliğinde olacak. Lahm'ın yokluğu gündemdeki tek soru işareti olsa da defans blokundaki isimlerin çok yönlülüğü güven teşkil ediyor. Beklerde Emre Can'ın da olma ihtimalini düşündüğümüzde böyle bir sıkıntıyla uğraşacakları olası görünmüyor. Karşımızda artık 4 yıldızlı bir takım var ve bu başarılarını Avrupa zaferi ile taçlandırmaları kimseyi şaşırtmayacak.

Öne çıkacaklarını düşündüğüm futbolcular; Julian Draxler, Emre Can ve André Schürrle.

Ukrayna: Elemelerin en sağlam savunma takımı Fransa'da birbirinden önemli hücum takımlarına karşı ayakta kalmaya çalışacak. En azından üçüncü sıra için umutları yüksek olabilir. Bulacakları goller ve koparabilecekleri puanlar onları en iyi üçüncülerden yapabilir. Uzun süren Şahtar ve Dinamo geleneğine Dnipro da eklendi ve ağırlık malum ki yurt içindeki yerel kahramanlarda olacak. Ve tabi ki en büyük yıldız Konoplianka'nın yükü de bu yönde bir o kadar "okkalı."

Öne çıkacaklarını düşündüğüm futbolcular; Roman Zozulya, Viktor Kovalenko ve Yevhen Konoplianka.

Polonya: Elemelerin en golcü takımı Polonya ve 13 golle elemelerin gol kralı Robert Lewandowski artık söz söyleme vaktinin geldiğini düşünüyorlar. Ev sahibi oldukları 2012'de bile yaşadıkları hüsran acı ama gerçekçi bir ders oldu onlar için. Nitekim bu sefer başarabileceklerini umuyorum. Almanya karşısında kendilerini "kanıtlama" maçına çıkacak olmaları onlar için ekstra motivasyon. Kaybetseler bile ikinci sıra yolunda en şiddetli parlayanlar onlar.

Öne çıkacaklarını düşündüğüm futbolcular; Kamil Glik, Arkadiusz Milik ve Robert Lewandowski.

Kuzey İrlanda: Evet eleme grubunu lider bitirdiler. Ancak ilk kez bu havayı soluyacak olmaları tecrübe bakımından büyük bir boşluk. Ada'dan geliyor olmalarına karşın kadrolarındaki çoğu ismin alt lig emekçileri olması ileriye dair şeyler vadetmiyor. Kuzey İrlanda ilk tecrübesinden güzel anılar biriktirerek evine döner diye tahmin ediyorum.

Öne çıkacaklarını düşündüğüm futbolcular; Paddy McNair, Corry Evans ve Kyle Lafferty.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder