15 Temmuz 2014 Salı

Türk Futbolunun Sportif Direktörlük İle İmtihanı


Mayıs 2013'te Beşiktaş, Önder Özen'i "Futbol Direktörlüğü" görevine getirdiğinde başta Beşiktaşlılar olmak üzere tüm futbolseverler bu yeni proje için heyecanlanmıştı. Geçmişte sportif direktörlük adıyla bazı Anadolu kulüplerinde denenen ve uygulanmış olan ki halen de süren bu sistem o kulüplerde süs olmaktan öteye gidemedi.

Beşiktaş farklı bir model ve anlayışla bunu uygulamış üstelik adına sportif kelimesini değil "futbol"u eklemişti. Özen'in ilk dönemlerde yaptığı basın toplantılarında kullandığı akılcı üslup ve değişik tarz çoğu kişinin takdirini kazandı. İlk dönemlerde Bilic ile yakaladığı yakın ilişki de sezona iyi girilmesine bir etkendi. Günler günleri kovaladı ve neticede Beşiktaş geçen sezonu 3. bitirince bazı kravatlılar huysuzlanmaya başladı.

Takım elbiseliler yani bizim, her işe burnunu sokan yöneticiler, işlere karışmaya başlayınca durumun rengi değişti. Nihayetinde bugün Önder Özen görevinden ayrıldı. Sırf hava olsun diye kulüp yöneticisi olanlar yine işi bilenlerin hakkından geldi. Beşiktaş bir örnek oluşturabilirdi ama olmadı. Sonu Türk İşi bitti.

Bu sistem Almanya ve İspanya takımlarında iyi işliyor. Zaten futbola saygı duyulduğunda o size hakkınızı verir. Fikret Orman bu sistemin devam edeceğini söyledi. Yeni gelecek olan futbol direktörü, kulüpte eskiden top koşturmuş "yeniçeri" kılıklı bir isim olursa işte o tam yöneticilerin istediği gibi olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder