26 Temmuz 2014 Cumartesi

Gürcistan'da Olanlar


Chikhura Sachkhere, Bursaspor'u UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda elemişti. Timsahlar için talihsiz bir tur oldu. Aceleyle geldikleri bu kupada macera kısa sürdü. Teknik, taktik yorumlar yapmak için artık çok geç.

Maç sonunda yaşananlar ise konuşulmaya devam ediyor. Basın toplantısındaki tercüman krizi ve gazetecilere yönelik saldırılar çok üzdü. Genellikle 24 Temmuz olarak kabul edilen Basın Bayramı'nda yaşanması ise ayrı bir kırıcı durum. Hiçbir zaman milliyetçilik üzerinden taraf tutma durumum olmadı. Eğer Bursa'da tam tersi durumlar yaşansaydı o zaman da tepkimi belirtirdim. Yine ayrıca hiçbir zaman takımları kalitesi üzerinden küçümsemem de. Chikhura büyük bir başarıya imza attı kabul, lakin kötü bir ev sahipliği sergiledi.

Eylül ayıyla başlayan UEFA'nın organizasyon "süslemesi" bence ön elemeleri de kapsamalı. Temmuz ve Ağustos ayında oynanan ön eleme maçlarını habersiz izlesek hiç Avrupa Kupası maçı olduğunu anlamayız. En basitinden marş, logo ve skor teması bu aşamalarda da kullanılmalı. UEFA, "kurayı çektim gerisi beni ilgilendirmez." anlayışı ile hareket etmemeli. Hem böylece katılan ekipler de gerçek Avrupa Kupası havasını solumuş olur. Zaten bu takımların kaçı grup aşamalarına kalıyor ki?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder