8 Temmuz 2014 Salı

2014 Dünya Kupası Yarı Final

BREZİLYA - ALMANYA

Önceki Dünya Kupası eşleşmeleri:
Brezilya 2 - 0 Almanya (2002 Final)

Ev sahibi Brezilya bu kez ciddi bir rakiple karşı karşıya. Sambacılar 2002'deki zaferden sonra ilk kez yarı final görmeyi başardı. Bunu başarırken Kolombiya maçında Neymar'ı sakatlığa, kaptan Thiago Silva'yı ise kart cezasına kurban verdi. Bu kez işleri zor olacak. Brezilya turu ancak durgun Oscar'ın kendine gelmesi ile ve Julio Cesar'ın olası üstün performansı ile geçebilir. Seyirci desteği yine bu kritik yolda onların en büyük kozu. Yine de ben ev sahibinin final biletini kapacağını pek düşünemiyorum.

Almanya, Cezayir ve Fransa maçlarındaki tedirgin eden ve soru işaretli oyunlarına rağmen buraya gelmeyi başardı. Üst üste 4. kez bu aşamaya geliyorlar ve son 2'sinde yarı finalde kaybettiler. Bu kez ciddiler. "Alışmadık ayakta tiki taka durmaz." deyip bu pas ağırlıklı oyundan vazgeçerlerse Brezilya'yı eleyebileceklerini düşünüyorum. Müller'in gününde olması için neredeyse dua etmek gerek. Neuer yine belirleyici olacak. Böyle bir ortamda Klose ortaya çıkıp rekoru kırarsa da tadından yenmez hani!

HOLLANDA - ARJANTİN

Önceki Dünya Kupası eşleşmeleri:
Hollanda 4 - 0 Arjantin (1974 2. Tur Gruplar)
Hollanda 1 - 3 Arjantin (1978 Final) (Uzatmalarda) (Normal Süre 1-1)
Hollanda 2 - 1 Arjantin (1998 Çeyrek Final)
Hollanda 0 - 0 Arjantin (2006 Gruplar)

Portakallar zorlu geçen Meksika ve Kosta Rika sınavlarından sonra üst üste 2. kez yarı finale çıkma başarısını gösterdi. 74 ve 78'deki gibi üst üste ikinci final gelir mi merakla bekleyeceğiz. Robben, Sneijder ve Van Persie üçlüsü takımlarını sırtlayan yüzler. Rakiplerine bol pozisyon veren Tangocular karşısında gol atmaları yüksek ihtimal. Bu muhtemel goller finali getirmeye yetmez diye düşünüyorum. Hollanda eğer gerçekten şampiyonluk istiyorsa ve makus talihi devirmek amacındaysa mutlaka ama mutlaka iyi bir direnç ortaya koyması gerek.

Arjantin 1990'daki ikincilikten 24 yıl sonra yeniden yarı finali gördü. Messi için kariyer turnuvası niteliğinde geçiyor. Tangocular şu ana kadar oynadıkları futbolla öyle çok fazla hayran kazanmadı. Sıkı gelenekçiler Messi üzerinden kendilerini destekleyecek. Bu zorlu sınav onlar için büyük bir motivasyon demek. Eğer ters tepmezse diğer maçlarda olduğu gibi "bir şekilde" kazanan taraf olacaklarını düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder