5 Temmuz 2014 Cumartesi

Önemli Olan Tur Atlamakmış


2014 FIFA Dünya Kupası Çeyrek Final maçında Fransa ile Almanya, Rio'da karşılaştı. Resmi maçlar çerçevesinde birbirleri ile çok az maç yapan iki ekip Dünya Kupası tarihinde de dördüncü kez buluşuyordu. Beklentilerin çok yüksek tutulması sebebiyle izleyenlere çok sıkıcı geldi müsabaka. Bunu haklı çıkaran bir unsur da Almanya'nın usandıran pas oyunu. Tiki taka'ya bayılırım. Lakin bunun da bir temposu olacak. İkinci dönem tiki taka gibi baydırıcı olunca insan soğuyor. Bir müddet Almanya hakimiyetinde geçen başlangıç sürecinde Panzerler 13. dakikada Hummels ile 1-0'ı yakalamıştı bile. Daha sonra Fransa etkili ataklarla uyanmaya başladığını gösterdi. Burada ise Benzema vuruş ve pas tercihleri ile güzelim atakları heba etti.

İkinci devre de ilk yarıdan farklı olmadı. Hatta Almanya da yavaş yavaş durgunlaşmıştı. Dakikalar ilerledikçe oyuncuların istekleri de bir bir kayboldu. Zaman zaman Fransa etkili gelmiş ama onları da günün adamı Hummels savuşturmuş, ona kurtarışları ile Neuer de destek olmuştu.

Cezayir sınavından sonra Almanya bu maçı da soru işaretleri ile geride bıraktı. Yarı finalde ev sahibi karşısında sıkıntı dolu anlar yaşayabilirler. Fransa ise sonunda "yapay güzelliğini" burada bıraktı ve maskeyi düşürdü. Onların bu aşamaya kadar gelişi tamamen rakiplerine karşı koyduğu sıklet farkıydı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder