12 Temmuz 2014 Cumartesi

2014 Dünya Kupası Üçüncülük Maçı ve Final

///ÜÇÜNCÜLÜK MAÇI///

BREZİLYA - HOLLANDA

Önceki Dünya Kupası eşleşmeleri:
Brezilya 0 - 2 Hollanda (1974 2. Tur Gruplar)
Brezilya 3 - 2 Hollanda (1994 Çeyrek Final)
Brezilya 5 - 3 Hollanda (1998 Yarı Final) (Penaltılarla) (Normal süre ve uzatmalar 1-1)
Brezilya 1 - 2 Hollanda (2010 Çeyrek Final)

7-1'lik tarihi hezimet sonrası ev sahibi Brezilya hayattan soğudu ve bu maç yerine Neymar ve Scolari'yi konuşmaya başladı. Bu maçtan sonra köklü bir "öze dönüş" bekleyebiliriz kendilerinden. Onlar yetenekleri ile bu dünyada varlar. Avrupalı gibi oynayınca olmuyor maalesef. Yine de -çok işe yaramasa da- bir teselli niyetine bu maçı alıp 3. sırayı alacaklarını düşünüyorum.

Hollanda sıkıcı bir Arjantin maçını Tim Krul'un olmadığı penaltı vuruşlarında kaybetti. Van Gaal maçtan önce bu karşılaşmanın gereksizliğinden şikayet etti. Kimisine "lüzumsuz" gelebilir. Yine de ben çoğu spor branşlarının dünya şampiyonaları gibi burada da üçüncülük maçı oynanması taraftarıyım. Netice de orada bir 3.'lük basamağı duruyor. Van Gaal bu motivasyonla oyuncularını hazırlamışsa Portakallar kaybeder. İki tarafın da moral olarak çökmüş olması sebebiyle sıkıcı bir maç olması da kuvvetle muhtemel.

///FİNAL///

ALMANYA - ARJANTİN

Önceki Dünya Kupası eşleşmeleri:
Batı Almanya 3 - 1 Arjantin (1958 Gruplar)
Batı Almanya 0 - 0 Arjantin (1966 Gruplar)
Batı Almanya 2 - 3 Arjantin (1986 Final)
Batı Almanya 1 - 0 Arjantin (1990 Final)
Almanya 5 - 3 Arjantin (2006 Çeyrek Final) (Penaltılarla) (Normal süre ve uzatmalar 1-1)
Almanya 4 - 0 Arjantin (2010 Çeyrek Final)

Dünya Kupası çerçevesinde tarafların 7. buluşması. 3. kez "Final" adında kapışacaklar. Bu, kupa tarihinin en çok oynanan finali olacak böylece. Bir marka eşleşme desek yeridir. Almanya, destansı Brezilya zaferinden sonra oldukça moralli. Klose'nin de rekoru kırmış olması takım için de düzen konusunda rahatlamaya sebep olabilir. Şu da bir gerçek ki Klose sahada var oldukça Panzerlere büyük katkı sağlıyor. Bu kez Brezilya savunması yok. Arjantin eleme turlarından bu yana -hatta gruplarda bile- iyi savunma yapıyor. Almanya da bir özlem var. Şampiyonluk, ülkenin birleşmesinden sonra ki ilk şampiyonluk olacak. Bunun bilinci de var. Dördüncü yıldızı takıp fiyakalı bir Avrupalı olmak da paha biçilemez.

Arjantin, 24 yıl sonra yine bu heyecanı yaşayacak. Rakip yine Almanya. Messi belki de dünya futbol tarihine koleksiyonundaki eksiği tamamlayacak. Turnuva başlarken onların bu aşamaya gelebileceğini pek tahmin edemezdik. Büyük bir iş çıkardılar. İsviçre, Belçika ve Hollanda maçları düşük kaliteli oyunla geçti. Bu maçta ya Almanya'yı yine durgun ve kontrollü oyunu ile durduracaklar ya da Latin'in tutkulu oyununu yansıtacaklar. Bu konuda yine dikkatli olsalar iyi. Brezilya örneği çok taze. Messi eğer "kariyer konsantrasyonu" ile maça adım adarsa ülkesini sırtlar. İntikam olarak düşünmek bence manasız. Duygularımın da etkisi ile Arjantin'in, hele de Brezilya'da şampiyonluğa ulaşacağını düşünüyorum. En azından öyle istiyor gönül.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder