5 Temmuz 2014 Cumartesi

Bu Brezilya İyi


2014 FIFA Dünya Kupası Çeyrek Final'inde ev sahibi Brezilya, Kolombiya ile Fortaleza'da bir araya geldi. Geçmiş maçlardaki kötü izlenimleri sebebiyle Brezilya'ya karşı Kolombiya'yı tutuyorduk. Bir panik havasından mıdır yoksa Sambacılar'ın klasik başlangıcından mıdır bilinmez etkili bir Brezilya izleyerek maça merhaba dedik. 7. dakikadaki korner organizasyonunda Kolombiya defansının inanılmaz hatasını affetmeyen kaptan Thiago Silva durumu 1-0 yaptı. Bu ani golden sonra kendine gelmeye başlayan Kolombiya bir süre etkili oldu. Gerek Cuadrado'nun ve gerekse Guarin'in kötü şut tercihleri, Kolombiya'nın bu bölümden istediğini bulamamasına sebep oldu. Devrenin sonuna kadar ise yeniden hakimiyeti kuran Brezilya'ya kaleci Ospina dur dedi.

İkinci yarı ile birlikte o hızlı ve tutkulu oyun gitti. Orta sahada sertleşmeye başlayan iki takım da ileride pek etkili sayılabilecek akınlar geliştiremedi. 69. dakikada şahane bir frikik golü ile durumu 2-0 yapan David Luiz uyuyan seyirciyi uyandırıyor ve bir anlamda yarı finali ilan ediyordu. 80. dakikada kazanılan penaltıyı gole çeviren James Rodriguez ülkesini umutlandırıyor ama daha fazlası elden gelmeyince 2-1 ile Brezilya yarı final biletini kapıyordu.

Scolari'nin can sıkan "öfkeli" halleri dışında Brezilya bu kez oyunu ve davranışları ile iyi gözüktü bana. Fernandinho bir ara bu durumu bozmak istese de o da sakinleşti. Brezilya'yı açıkçası hep böyle görsek keşke. Maç sonunda James'in gözyaşları, onu teselli eden David Luiz'in halleri görülmeye değerdi. Güzel bir anı olarak belleklerde kalacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder