10 Ocak 2018 Çarşamba

Mavi tarafta hakiki Tosun Paşa


Üzerinde günlerce konuşulan transfer gerçekleşti ve Cenk Tosun, "Türkiye'den giden en pahalı oyuncu" unvanı ile Everton'a katıldı. Kentin kırmızısı Liverpool taraftarı olarak imrendiğim bir hamle oldu bu.

Cenk'in artık gittikçe gelişen Avrupai havası ilk olarak Gaziantepspor'dan Beşiktaş'a transferinde kendisini göstermişti. Hatırlayanlar olacaktır. Beşiktaş, 2014-15 sezonunda kadrosuna dahil ettiği Tosun ile Şubat 2014'te anlaşmış, sözleşmesinin bitimine 6 aydan kısa bir süre kaldığı için de bonservis ödememişti. Normal şartlarda böyle bir imza atan futbolcu, takımında kadro dışı bırakılır ve "çürümeye" terk edilirdi. Gaziantepspor öyle yapmadı. Cenk'i oynatmaya, Cenk de son maçına kadar layığı ile terini damlatmaya devam etti. Belki kulübüne para kazandırmadı diye şu sıralar Gaziantepsporlular tarafından eleştiriliyor ama o sıra bahsettiğim bu olay Avrupa'da şaşırarak takip ettiğimiz bir gelişmeydi. Sanırım bunu da yapsa yapsa Cenk yapabilirdi.

Beşiktaş yılları ise tam bir vazgeçmeme temalı rock parçası gibiydi. Önce Ba, sonra Gomez ve en son Aboubakar ile "sabır testleri"ne tabi tutuldu Cenk. Önündeki isimler sıra sıra kulüpten giderken o, mekanın sahibi tadında görevini yapmaya, gollerini atmaya devam etti. Bu kez de Negredo'yu mu bekleyecek diye kafalarda sorular dolaştı ama öyle olmadı. İspanyol golcünün tutuk başlangıcına zıt olarak Cenk, özellikle Şampiyonlar Ligi'ndeki oyunu ve golleri ile bir numaraya yerleşti. Tosun Paşa lakabını gönüllere kazıdı. Filmin ezgisi onun gol müziği oldu Vodafone Park'ta.

Bu yarım dönemlik saltanat sonrasında Cenk yeni bir maceraya yelken açtı. Yeni bir sınav var şimdi önünde. Ancak kulüp tercihi Premier League'deki alışma evresi için ideal. Tonlarca para döküp taraftarlarına kahırdan başka bir şey sunamayan Everton'ın Cenk'e ihtiyacı var. Big Sam, Cenk'e güvenir ve ona güzel bir ortam sağlarsa takım içinde kendisini kabul ettirmesi çok uzun sürmeyecektir. Gerçekten heyecan verici bir hamle.

Cenk bu devirde zor rastlanacak harika kişiliği ile burayı çoktan hak etmişti. Daha iyilerini de hak ediyor şüphesiz. Üstelik bunu "adamlık" sergileyerek değil emek harcayarak elde etmesi gerektiğini de biliyor. Merseyside derbilerini bir Kırmızılı olarak tutkuyla izlerdim. Şimdi Mavi tarafta bizden birisini seyretmek daha güzel hissettirecek. O da bu heyecanın bir parçası olacak. İmzasını da zaten Liverpool - Everton maçı oynanırken atmıştı. Güzel bir başlangıç yani. Everton'ın sıradaki maçı 13 Ocak'ta Tottenham deplasmanında. Kalpler Wembley'de olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder