2 Şubat 2018 Cuma

Kesenize bereket!


Osmanlıspor'daki dikkat çeken performansı ile bu sezon başında Galatasaray'a geçen Badou Ndiaye, 16 milyon avroluk rekor ücretle Premier League ekibi Stoke City'e katıldı. Son gün vurgunu diyebileceğimiz bir imza oldu bu.

3 Ağustos'ta Galatasaray'a transfer olan Senegalli futbolcu, bonservisine ödenen 7.5 milyon avro ve 2.75 milyon avroluk garanti ücreti ile esasında benim kafamda çokça soru işaretleri ile gelmişti. Evet Ankara ekibiyle oynadığı maçlarda beğendiğim bir isimdi lakin yabancı sınırının tek haneli rakamlarda olmadığı bu devir için yüksek bir meblağ idi. Cimbom'un sezon başındaki coşkulu atmosferinde mücadelesi ve karakterli oyunu ile bu düşüncelerimi boşa çıkarmıştı. Takımın zora girdiği ve neticesinde teknik direktörünü değiştirdiği iniş evresinde de çok bozmamıştı çizgisini.

Bu ortam içinde Fatih Terim'in en güveneceği isimlerden olabilirdi. Hele ki Fernando'nun eksikliğinde bölgenin ağır gücü rolünü üstlenebilirdi lakin futbol saha içindeki sürprizler kadar dışında yaşananları ile de ilgi çeken bir oyun. İngiltere'den Stoke City ciddi teklifi ile kapıya dayandığında tam da ikinci yarı besmelesi çekilmişti. Geçen hafta eski takımı Osmanlıspor karşısındaki maça Terim'in inisiyatifi nedeniyle alınmaması bu işin ciddiye bindiğinin resmiydi. Kafası karışan bir ismin oynamaması iki taraf için de iyi olacaktı.

Transfer döneminin kapanmasına dakikalar kala Stoke, Ndiaye'yi duyurdu. Resmi olarak açıklanan rakam 16 milyon avro idi ve bu miktar Galatasaray tarihinin en pahalı satışı oldu. Bir ara olmayacak, terslik çıkacak diye korktum ama neyse ki "Grosskreutz Sendromu" yaşamadan bu iş huzur içinde çözüldü. Galatasaray'ın tek talihsizliği söz konusu imzanın transferin son diliminde gerçekleşmiş oluşu. Eğer takım Antalya'da kampta iken bu imza atılsaydı başka isimler için hamle şansı doğardı. Tabi ki devre arasında istenilen imzaları gerçekleştirememenin tek sebebi kendisi değil. Orada daha başka sorunlar da söz konusu. Yine de bu bağlamda Senegalli isimden gelecek olan para ile hiç olmazsa geriden ödenen maaş sıkıntısı çözülmüş olur. Bu paranın yeni yönetim döneminde gelmiş olması da şans. Çünkü kulüpte paranın kullanımını bilen isimler ipleri ele aldı. Özbek yönetimi böyle bir geliri eline geçirseydi neler olurdu kestirmek mümkün değil. Daha yaz dönemindeki transferler için ödenen ama bildirilmeyen ekstra ücretler dedikodusu söz konusu iken ucuz atlatıldı denilebilir. Üstelik o söylentiler arasında Ndiaye'nin Osmanlıspor'dan alınışı da var.

Özetle Ndiaye yeni bir maceraya atılmak istedi. Söz konusu sahne Premier League olunca kendisine kızmak yersiz. Galatasaray'da hiçbir isim Arma'dan kıymetli olamaz ve herkes de geçici. Açıkçası bana kalırsa kendisi o kadar bile etmiyorken bu satışı yapabilmek, bu fırsatı değerlendirmek iyi iş. Badou'nun önünde iki yol var. Performansı ile bedelinin hakkını verecek ve takımını ligde tutma yolunda büyük roller üstlenecek ya da o ağırlığın altında kalacak ve önümüzdeki yaz belki de "Ndiaye'ye kiralık formülü" gibi haberlerle adı Galatasaray'la veya başka bir Türk ekibi ile anılacak. Bunların cevabı ise zamanda saklı...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder