28 Eylül 2015 Pazartesi

Teşekkürler Deniz Çoban

Fotoğraf: ligtv.com.tr

Kasımpaşa - Çaykur Rizespor maçının sonunda ülke futbolu olarak tarihi anlara tanıklık edeceğimiz kimsenin aklına gelmemişti. 1-1 biten maçın sonunda karşılaşmanın hakemi Deniz Çoban, iki takım aleyhine verdiği kararların yanlış olduğunu belirtti ve iki kulüpten de özür diledi. Üstelik bunu Lig TV'nin Kasımpaşa teknik direktörü Rıza Çalımbay'la söyleşi yaptığı anlarda tüm izleyenlerin önünde yaptı.

Çoban'ın ilk gelişinden itibaren Rıza Hoca ile göz göze gelmesi, üzgün halleri, Çalımbay'ın pişmanlıkla karışık destek cümleleri ve muhabirin şaşkınlığı yapılan güzelliğin samimiyetini gösteren detaylardır bence.

Deniz Çoban, konuşmasında "yapmamam gerek bir şeyi yapıyorum" demiş olsa da aslında bunun bir devrim olmasını çok isterim. Hakemlerimiz TFF, MHK baskısı altından çıkıp zincirlerini kırmalı ve daha çok konuşma fırsatı bulmalı. İşte böyle oldukça bizler de onların insan olduğunu anlamış oluyoruz. Diğer türlü "maç yönetip evine giden robot" misali kalıyorlar.

Yine konuşmasında, maç sonunda Rıza Çalımbay'ın üzüntülü halini gözlemlediğine de değinmesi, insanlığının büyüklüğünü gösteriyor. Ona dikkat edip, aklına getirebilen birisi zaten kazanmış demektir. "Kendimle ilgili kısa sürede bir karar vermem gerektiğini de düşünüyorum" diyerek görevi bırakma sinyali de verdi ayrıca. Bu onurlu davranış böyle bitmesin diyorum ve Deniz Çoban'ın görevine devam etmesini diliyorum. Yeşil sahalarda güzel insanlara ihtiyacımız var. Tekrar tekrar teşekkürler hocam.

O anlar:
http://www.ligtv.com.tr/haber/lig-tvde-tarihi-anlar-canli-yayinda-ozur-diledi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder