14 Ekim 2018 Pazar

Kazıya kazıya


http://www.haberiyakala.com/kaziya-kaziya-julian-nagelsmann-560036-haber

Takvim yaprakları Şubat 2016’nın günlerini gösterdiğinde Hoffenheim yönetimi ile sportif direktör Alexander Rosen’in bir karar alması gerekiyordu. Kalan 14 maç öncesi takım 17. sıradaydı ve güvenli bölge ile 7 puanlık bir fark vardı. İstifa eden Huub Stevens’ın yerine bu süreçte ya Bundesliga’nın gezgin hocalarından birisini getireceklerdi ya da çok radikal bir işe imza atacaklardı. Onlar ikinci yolu seçtiler ve kulübün U19 takımının başında olan Julian Nagelsmann’ın omzuna sorumluluğu yüklediler. Ateşten gömleği giydiğinde henüz 28 yaşındaydı.

Aslında plan bir anlamda belli idi. Nagelsmann bir sonraki sezon takımın başına zaten geçecekti. Ancak Hollandalı Stevens’ın ani ayrılığı bu eşi görülmemiş karara vesile oldu. Bundesliga tarihinin en genç teknik direktörü olarak kolları sıvayan bu Alman futbol idealistinin geçmişi ise dolu dolu bir futbolculuk kariyeri taşımıyordu. Sakatlıklar sebebiyle daha 20’li yaşlarının başında sahalara veda etmek zorunda kalan Nagelsmann kendisini hemen futbolun kafa yorma kısmına verdi. İşletme eğitimi sonrası spor bilimlerinde uzmanlaştı. Teknik direktörlük akademisini de önemli bir derece ile bitirdi. Aynı akademiden birinci olarak çıkan ve şu sıralar Schalke’nin başında olan 33 yaşındaki Domenico Tedesco’yu da unutmayalım.

İşte o Nagelsmann zor dönemde aldığı Hoffenheim ile 14 maçta 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 5 yenilgi alarak 37 puanla 15. sırayı elde etti ve ligde kalmayı başardı. Ertesi sezon 62 puanla gelen dördüncülük gelecek adına güzel şeylerin habercisiydi. Kulüp, tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında mücadele etme hakkı kazandı. Üstelik Şampiyonlar Ligi’nden başlayarak. Her ne kadar ön elemede Liverpool’a diş geçiremeseler de geçiş yaptıkları Avrupa Ligi grubu iyi bir deneyim oldu onlar adına. İkinci tam sezonunu ise 55 puanla 3. bitirdi Julian Nagelsmann. Bu şu demekti Hoffenheim ertesi sezon Devler Sahnesi’nde boy gösterecekti.

O sezon bu sezondu. 2 Ekim akşamı 31 yaşında 3 bin 200 nüfuslu Hoffenheim kasabasının kulübü ile bir Şampiyonlar Ligi maçında takımının başında yer aldı. İngiliz ekibi Manchester City’yi zorlasalar da 2-1 kaybettiler. Şimdilik grupta 1 puanları var ama kalan 4 maç için merak içinde takip edeceğimiz takımlar arasında yer alıyorlar şüphesiz.

Nagelsmann ise ayağa kaldırdığı projesi ile son sezonunu geçiriyor. Zira 2019-20 sezonu itibarıyla tıpkı kendisi gibi dipten başlayan bir oluşumun, RB Leipzig’in hocası olacak. Biz bu birleşim için sabırsızca bekleyeduralım o her gün yoğun emek harcayarak, takımı için en iyisini yapmaya, hiç olmadı çabalamaya devam edecek…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder