13 Ekim 2018 Cumartesi

İrtifa kaybı…


http://www.haberiyakala.com/irtifa-kaybi-560012-haber

10 Ekim günü sosyal medyada gezinirken Arda Turan’ın adını konuşulanlar listesinde gördüğümde “acaba yine ne yaptı?” diye düşündüm tıklamadan önce. Cevap malum. Şarkıcı Berkay ile yaşadıkları kavga meselesi. Turan’ın son 2-3 yıldır serbest düşüşü devam ediyor. Barcelona’ya attığı imza yoksa laneti miydi?

Profesyonel her futbolcunun hayalidir büyük takımlarda oynamak. Arda da İstanbul’un sokaklarında başlattığı hikâyesini Madrid’in Atletico tarafında gururla izlenen bir noktaya taşımıştı. Galatasaray’daki son dönemlerini olayların içinde geçirdikten sonra –ki kulübün kötü sezonları da bunda etkili idi- İspanya’da hocası Simeone ile çok iyi bir gelişim ortamı yakalamıştı. Öyle ki kadronun önemli bir parçası haline gelmekle kalmamış ve arkadaşları ile birlikte La Liga’daki Barça – Real hükümdarlığını da bitirip lig şampiyonluğuna uzanmıştı.

Her futbolcunun hayalidir büyük takımlarda oynamak. 2015 yazında önüne Barcelona teklifi geldiğinde dünyanın en büyük ilk 3 kulübünden birisinde top koşturma ihtimali, hayali aşıp ellerinin arasında mukavele fırsatına dönüşmüştü. Atletico’da kalıp Simeone’nin oyun anlayışında çok iyi bir rol oyuncusu olmayı reddeden Arda, Barcelona’ya imzayı atmış ve hayallerine erişmişti. Bu noktada gitmesini hatalı bulanlar olmuştu. Hatta kulüp içinde ona o kadar çok para (34 Milyon Avro) verilmesi bile tartışılmıştı. Tüm bunlara karşın kendisi farklı bir yol seçmişti. Arda için bu dev kulüpte yer almak yeni bir meydan okuma olacaktı şüphesiz.

İlginç bir şekilde Arda bu meydan okumaya ülkesinin futbol iklimine karşı girişti nedense. Barcelona’da kötü oynadığı dönemlerde ve iyi oynadığı dönemlerde bile hep bir dalaşma ve olay içinde olmaya çabaladı. Öyle ki “İnsanlar sürekli ‘her yerde Arda var’ diyor. Tabii ki ben olacağım. Yüzyıllık tarihe baksınlar. Kaç tane Arda Turan var. Fazla mütevazılık kibir göstergesidir...” diyen de yine kendisi olacaktı. Sonrası bilinen film kareleri: EURO 2016 ‘daki prim savaşları, all-star organizasyonuna salça oluşu, Gazeteci Bilal Meşe ile yaşadığı kriz…

Medipol Başakşehir’e kiralanması birçok kişi için bir irtifa kaybı olarak görüldü. Ancak o düşmeye dur demiyordu. 4 Mayıs’ta Demir Grup Sivasspor ile oynanan maçta yardımcı hakem Erdinç Sezertam’ı itmesi sonucunda ilk önce 16, daha sonra tahkimle 10 maç ceza aldı. Bu satırlar yazılırken cezası yeni bitti. Yine de durmaya niyeti yoktu. Berkay olayı en taze skandalı olarak gazetelerdeki yerini aldı. Gelinen noktada Arda’yı bu hale getiren diğer faktörleri de unutmamak lazım. Onlar ayrı bir yazı konusu. Buna rağmen her şey onun elindeydi. Yapacağı tek şey futboluna katacağı güzelliklere odaklanmaktı.

Her futbolcunun hayalidir büyük takımlarda oynamak. Lakin her şeyden önce profesyonel bir futbol sevgisine ve meslek saygısına sahip olmak şartıyla…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder