25 Ağustos 2015 Salı

Gol Atmadan da Mutlu Edebilmek


Futbolun endüstriyelleşme evresi malumunuz. Bunun üzerine nice romantik eleştiriler yapılmıştı. Evet futbolun güzümüzde geldiği nokta çoğu kişiyi mutlu edebiliyor. Daha şaşalı transferler, konforlu tesisler, profesyonel yönetimler, "full hd" kanlı canlı yayınlar...

Bu çağdaş iklimin futboldan götürdüğü çok şey de var. En önemlilerinden birisi futbolcu istikrarı, artık kulüplerinde 5 yılı devirene emektar denmeye dahi başlandı. Halihazırda 10-15 yıla girenler de genellikle o kulübün öz kaynağından doğanlar oluyor. Sürekli yer değişimi olması doğal olarak taraftar ile futbolcu arasında da samimi bağların kurulamamasına neden oluyor. Bu baş döndüren devinim, armalarına gönül verenlere de yeni kahramanlar çıkarma konusunda nadasa gitme mecburiyetini getiriyor. Bu yüzdendir ki hala "I Love You Hagi" diyenleri, Alex'i dillerinden düşürmeyenleri görebiliyoruz.

Wesley Sneijder, futbolun o değişim ortamında Galatasaray'a yolu düşen bir isim. Şu ana kadar yaptıkları ile tribünlerin yeni kahramanı oldu bile. Onu sevenlerden birisi de işçi yeleğine Sneijder 10 yazan Sezgin Doğangüzel'di.


Doğangüzel'in bu fotoğrafı geçtiğimiz hafta çokça kişi tarafından paylaşılmıştı. Dikkatleri çeken bu gelişmeye Galatasaray da kayıtsız kalamadı ve kendisini Osmanlıspor maçına davet etti. Maç öncesinde Sneijder'le tanışıp ondan imzalı formasını almış oldu. Wesley ayrıca Sezgin Doğangüzel'in işçi yeleğini de imzaladı.

Birlikte verdikleri pozda Sezgin Doğangüzel'in büyük mutluluğunun yanında Sneijder'in bakışlarındaki samimiyet ve memnuniyet de berrak bir şekilde belli oluyor. Klasik tabirle "mutluluğun resmi." Böyle bir konumda olup, büyük bir mütevazılık örneği sergilemek herkesin harcı değil. Büyük oyuncular sadece saha içinde yaptığı hareketlerle, attığı gollerle mutlu etmeyebilir. Onları mevcut konumlarına ulaşma konusunda bu insani detaylar da çok önem taşıyor.

Geldiğimiz noktada artık bu tip hareketler dikkat çeker oldu. Taraftarıyla aynı vapura, uçağa binen, antrenmanlara otobüsle giderken tribündeki yüzlerle takım kritiği yapan futbolcu profilleri tükenecek kadar azaldı. Bize düşen, buna benzer güzellikleri her daim yüceltmektir. Oyunun kendisine gönül verenler böyle kazanacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder