11 Ağustos 2015 Salı

Aslında O Kurşun Hepimize Sıkıldı!


Fenerbahçeli Mehmet Topal, antrenman sonrasında aracıyla dönerken silahlı saldırıya uğradı. Yanında takımın genç oyuncusu Uygar Mert Zeybek de bulunuyordu. 4 Nisan'da Fenerbahçe kafilesinin yine silahlı şekilde maruz kaldığı saldırıdan sonra artık futbolda yeni çözümümüz "silah" mı oluyor?



Bugün Mehmet Topal'ın hayatına kastedebilecek kadar birileri kafayı sıyırmışsa artık gerçekten bu işin içinde olanların, bu oyuna gönül verenlerin bir araya gelip sıkı bir "güzel oyun bloku" oluşturması gerek. Yaşanan her üzücü olay bunun gereğinin ne kadar şart olduğunu ortaya koyuyor. Lütfen! Artık bir ölüm yaşanmaması adına ciddi, kararlı adımların atılması şart.

Hem bugünkü olayda hem de 4 Nisan'daki saldırıda sadece Fenerbahçe mi hedef alındı? Hayır. Böyle düşünenler saldırıları gerçekleştirenlerin de mutlaka bir takımın taraftarı olduğunu varsayanlardır. Bu, malum olaylara kötü bir yerden bakmaktır. Basitçe baştan savmaktır.

Bu olaylarda saldırıya uğrayanlar güzel oyun peşinde koşan, futbolu gerçekten sevenlerdir. Saldırıları yapanlar ise futboldan değil kendi egosunu tatmin etmekten zevk alan, görünürde bir kulübe gönlünü kaptırmış gibi görünen güzel oyun düşmanlarıdır.

Taraflar bu kadar nettir. İki takım vardır.

Şimdi tekrar söylemek istiyorum. Artık el ele tutma, omuz omza verme vakti. Futbolda "güzel oyun bloku" kurulsun. Düşmanlar bu kardeşlikle zaten yılmış olacaklardır.

Önce futbolu sevin sonra takımınızı...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder