Ne maç olsa izlerim dostlar! Yani tek tribünlü yerel bir mücadeleyi ya da ışıltılı, cafcaflı bir müsabakayı. Yeter ki içinde güzel, temiz futbol olsun...
25 Eylül 2020 Cuma
'Süper' makine
31 Ağustos 2020 Pazartesi
Yedinci harika!
27 Ağustos 2020 Perşembe
Tuttuğum takımların 2019-20 sezonu z raporu
Üzerimize kara bulut misali çöken Koronavirüs salgını nedeniyle özel ve buruk bir sezonu nihayet geride bıraktık. Özel çünkü salgın şartları liglerin temmuza, ağustosa kadar uzamasına, Avrupa kupalarının 8'li final formatına geçmesine sebep oldu. Buruk çünkü şampiyonluklar, zaferler, galibiyetler boş tribünler önünde kutlandı. Umarım insanlık gelecekte bu gibi sınavlardan daha iyi bir şekilde çıkar ve tekrar o güzel günlere kavuşuruz.
Galatasaray'ın pandemi arası dönüşündeki kötü grafiği, Liverpool'un yıllar sonra gecikmeli olarak biten hasreti, Valencia'nın kaosu, Juve'nin acı tatlı performansı ve Lyon'un sezon biterken yaptığı Şampiyonlar Ligi sürprizi... Haydi buyurun:
Galatasaray (Türkiye)
Cimbom Süper Lig'de 15 galibiyet, 11 beraberlik ve 8 yenilgi ile 56 puan toplayarak 6. sırayı elde etti. Ligin ilk yarısındaki iniş çıkışlı halin ardından ikinci yarıya yapılan muhteşem başlangıç, pandemi arası yüzünden kesildi. Haziran ayında yapılan dönüşte de kötü sonuçlar peş peşe geldi. Yetmedi başta Muslera olmak üzere sakatlıklar da üst üste yaşandı. Trabzonspor'un aldığı ceza nedeniyle son anda UEFA Avrupa Ligi bileti kapıldı sadece. Aslanlar turnuvaya İkinci Ön Eleme Turu'ndan dahil olacak.
Kupa'ya Tuzlaspor önündeki 5. Tur eşleşmesi ile başlayan Galatasaray, ilk maçta evinde rakibine 2-0 mağlup olmasıyla şoku yaşasa da 4-0'lık rövanşla turu aldı. Son 16'da Çaykur Rizespor'u eledikten sonra Çeyrek Final'de Aytemiz Alanyaspor'a elenerek veda etti.
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde PSG, Real Madrid ve Club Brugge'ün olduğu grupta sadece Brugge'den 2 beraberlik alabilen Aslanlar 2 puanla Avrupa defterini kapattı.
Sezon başında oynanan Süper Kupa maçında ise Akhisarspor'u 1-0 yendi. Süper Kupa dönemindeki 6. ve toplamdaki 16. şampiyonluğuna ulaştı.
Liverpool (İngiltere)
Hasret biter ve Liverpool Premier League şampiyonu olur! 30 yıllık özlem sona erdi ve ömrümdeki ilk lig şampiyonluğunu yaşadım Kırmızılar'la. 32 galibiyet ile 3'er beraberlik ile mağlubiyet sonunda toplanan 99 puan 19. şampiyonluğu getirdi. Premier League'de de siftaha vesile oldu tabi.
FA Cup 3. Tur'da ezeli rakip Everton'ı eleyerek kupaya başlayan Liverpool, sonraki turda da Shrewsbury'i tekrarlı eşleşme sonunda saf dışı bıraktı. 5. Tur'da ise Chelsea'ye 2-0 kaybederek veda etti.
Lig Kupası'nda 3. Tur'daki 2-0'lık MK Dons galibiyeti ile yola çıktı. Son 16'da çılgın ve unutulmaz 5-5'lik mücadelede Arsenal'ı penaltılarla eledi. Çeyrek Final'de ise Kulüpler Dünya Kupası ile yaşanan çakışma nedeniyle tamamen gencecik isimlerle çıktığı maçta Aston Villa'ya 5-0 yenilerek elendi.
Sezon başındaki Community Shield randevusunda Manchester City'ye 1-1'lik normal sürenin ardından penaltılarla kaybetti.
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Napoli, Salzburg ve Genk'in olduğu grupta 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile 13 puan topladı ve lider olarak turladı. Son 16'da ise Atletico'ya iki maçta da mağlup olunca son şampiyon olarak yer aldığı organizasyonu erken bitirmiş oldu.
İstanbul'un ev sahipliğinde yapılan UEFA Süper Kupa maçında ise 2-2'nin ardından penaltılarla Chelsea'yi devirdi ve yine Türkiye'de bir Avrupa kupası daha kaldırdı Kırmızılar.
Avrupa şampiyonu olarak katıldığı FIFA Kulüpler Dünya Kupası'na 2-1'lik Monterrey galibiyeti ile Yarı Final'den başlayan Liverpool, Final'de ise Brezilya ekibi Flamengo karşısında 1-0 kazanarak tarihinde ilk kez dünyanın zirvesine çıktı.
Valencia (İspanya)
Valencia için sezonun özeti acı, kaos ve belirsizlikle anlatılır herhalde. Sezon başında Marcelino krizi ile yola çıkan takım henüz sezonun üçüncü haftasında kupa şampiyonu hocası ile yollarını ayırdı ve Albert Celades'i göreve getirdi. Ligdeki iniş çıkışlı hale, pandemi arası dönüşündeki berbat performans da eklenince 14 galibiyet, 11 beraberlik ve 13 yenilgi alan takım 53 puanla 9. olabildi ve Avrupa'dan uzak kaldı. Celades de gitti. Sezonu Voro bitirdi. Yaz dönemi de şu an için belirsiz bir halde ve taraftar artık takım sahibi Lim ailesinin artık gitmesini istiyor.
Son şampiyon olduğu Kral Kupası'na Logrones galibiyeti ile başlayan Valencia sonraki turda penaltılarla Leonesa'yı geçti. Çeyrek Final'de ise Granada'ya boyun eğerek elendi.
Sezon başından ocak ayı başına alınıp dörtlü turnuva formatına çevrilen Süper Kupa'da ise Yarı Final eşleşmesinde Real Madrid'e 3-1 kaybetti.
Chelsea, Ajax ve Lille'li UEFA Şampiyonlar Ligi grubunda 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi alan takım 11 puan ve averajla lider olarak iyi bir grafik çizdi. Pandemi gölgesi altındaki Son 16 eşleşmesinde ise İtalyan ekibi Atalanta'ya iki maçta da kaybedince daha ileriye gidemedi.
Juventus (İtalya)
Juve, Sarri önderliğinde büyük beklentilerle başladığı sezonda bu kez sadece lig şampiyonluğu ile yetinebildi. Elde ettiği 26 galibiyet, 5 beraberlik ve 7 mağlubiyet ile 83 puan topladı ve Inter'in bir puan önünde üst üste 9. ve toplamdaki 36. mutlu sona ulaştı. Bu 9 yıllık süreçteki en az puan farkını açabilen takımda özellikle Şampiyonlar Ligi'nde gelen hüsran nedeniyle Sarri ile yollar ayrıldı. Yeni sezona ilk kez teknik direktörlük yapacak Pirlo ve yardımcısı Tudor ile girilecek. Bir başka belirsiz durum da burada var.
İtalya Kupası'nda Udinese ve Roma'yı eleyerek başlayan takım ilk maçını şubatta, rövanşını haziranda oynadığı Milan eşleşmesinden ise deplasman golüyle final biletini çıkardı. Final'de ise Napoli'ye penaltılarla kaybederek kupayı alamadı.
Aralıkta oynanan Süper Kupa'yı ise 3-1'lik Lazio yenilgisi ile kaybetti.
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grubunda Atletico Madrid, Bayer Leverkusen ve Lokomotiv Moskova ile mücadele etti. 5 galibiyet ve 1 beraberlik neticesinde 16 puan topladı ve zirvede bitirdi. Son 16'da eşleştiği Lyon'a şubatta 1-0 kaybettikten sonra rövanş ağustosta oynanabildi ve 2-1 kazanmasına rağmen deplasman golüyle adını sekizli finallere yazdıramadan elendi.
Lyon (Fransa)
Avrupa'nın en önemli liglerinde pandemi sebebiyle iptal edilen tek lig Ligue 1'de sezon 28. haftada sona erdirildi. 11 galibiyet, 7 beraberlik ve 10 yenilgi alan Lyon 40 puanla 7. olarak tescillendi. Sezona Sylvinho ile başlamasına rağmen ekim ayı itibarıyla göreve Rudi Garcia getirildi. Lyon bu tabloda önümüzdeki sezon için Avrupa şansını kaybetmiş oldu.
Fransa Kupası'nda sırayla Bourg en Bresse, Nantes, Nice ve Marsilya'yı eledikten sonra Yarı Final'de 5-1'lik PSG yenilgisi neticesinde kupaya veda etti.
Fransa Lig Kupası'nda ise Toulouse , Brest ve Lille'i elemeyi başardı. Temmuza sarkan finalde ise PSG'ye penaltılarla boyun eğdi.
Sezonun parlak grafiği ise UEFA Şampiyonlar Ligi'nde geldi. Zenit, Benfica ve Leipzig'li grupta 2'şer galibiyet, beraberlik ve mağlubiyetle 8 puan alarak ikinci sırayı aldı ve turladı. Son 16'da yukarıda belirttiğim gibi uzun soluklu Juventus eşleşmesinden de tur bileti çıkarıldı. Portekiz'in ev sahipliğindeki sekizli finallerin ilk sınavında Manchester City önünde 3-1 kazanmasıyla Yarı Final bileti geldi. Orada ise bir anlamda "bölüm sonu" durumu yaşandı ve Bayern'e 3-0 yenilerek elendi.
Freiburg (Almanya)
Bundesliga'da önceki sezona göre iyi işler yapan Freiburg, 13 galibiyet, 9 beraberlik ve 12 mağlubiyet neticesinde 48 puan alarak 8. oldu. Bayern'nin kupa şampiyonu olmasıyla 7. sıra için doğan Avrupa biletini ise 1 puanla kaçırdı. Bu yönden talihsiz bir bitiş yaşadı.
Almanya Kupası'nda ise ilk turda Magdeburg'u 1-0 yenmesine rağmen, 2. Tur'da Union Berlin'e 3-1 kaybedince serüven erken noktalandı.
Arsenal Tula (Rusya)
Ligde Arsenal Tula, 11 galibiyet, 5 yenilgi ve 14 mağlubiyetle 38 puan topladı ve 8. sırayı elde etti. Pandemi arası dönüşünde alt sıra takımlarına karşı yaptığı kritik puan kayıpları sebebiyle Avrupa biletini getirecek 6. sırayı da 3 puanla kaçırdı. Sezon sonuna 3 maç kala hoca değişikliği yaşandığını da ekleyelim.
Rusya Kupası'nda ise Fakel karşısında kazansa da Son 16'da penaltılarla Ural'a kaybetti ve elendi.
Sezon başında UEFA Avrupa Ligi sınavına çıkarak tarihindeki ilk Avrupa macerasına atılan Arsenal Tula, tecrübesizliğinin kurbanı olarak Azerbaycan temsilcisi Neftçi Bakü'ye evinde 1-0, deplasmanda 3-0 yenilerek İkinci Ön Eleme Turu ile yetindi.
Mlada Boleslav (Çek Cumhuriyeti)
Çek Ligi'nde ilk devrenin sonlarına kadar iyi bir grafik çizen Mlada Boleslav, uzun süre Şampiyonluk Grubu içinde yer alsa da devrenin sonu, ikinci yarı başlangıcı ve pandemi arası dönüşündeki o dilimi çok kötü geçirince ligi 10. sırada bitirdi ve Avrupa Ligi Play-off'una kalabildi. Burada da ilk olarak Budejovice'yi sonra da Bohemians'ı elemesiyle bir anda finale kaldı ve akıllar geçen sezona gitti. Lakin bu kez istenilen olmadı ve Liberec'e 2-0 kaybedince Avrupa bileti kaçtı.
Kupada Chrudim ve Zlin önünde alınan tur biletlerinden sonra serüven Çeyrek Final'deki 4-2'lik Plzen yenilgisi ile noktalandı.
UEFA Avrupa Ligi'ne 2. Ön Eleme Turu'ndan giren Mlada Boleslav, Kazakistanlı rakibi Ordabasy'yi 1-1 ve deplasmanda 3-2 ile yenip eledikten sonra Romanya temsilcisi FCSB ile 3. Ön Eleme Turu'nda eşleşti. Deplasmandan 0-0'ı çıkarmasına rağmen evinde 1-0 kaybedince elenmiş oldu.
Stjarnan (İzlanda)
İzlanda'da 2020 sezonu takvim avantajının da getirdiği kolaylıkla hazirana ertelenerek başladı. İzlanda'da sezonun tek yılda yayıldığını her zaman olduğu gibi belirtelim. Dolayısıyla mavi beyazlı ekipte 2019 sezonuna bakacağız. Ligde elde ettiği 9 galibiyet, 8 beraberlik ve 5 mağlubiyet neticesinde 35 puanla 4. oldu ve iki puan farkla Avrupa'yı kaçırdı.
İzlanda Kupası'ndaki ilk maçında IBV'ye 1-0 kaybedince son şampiyon olduğu organizasyona çok erken veda etti.
Lig Kupası grubunda 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 yenilgi ile 6 takım arasında 3. sırada kalarak elendi.
2018'in kupa şampiyonu olarak yer almaya hak kazandığı Süper Kupa'da ise Valur'u penaltılarla 6-5 yenerek daha önce 2015'te kazandığı kupayı ikinci kez müzesine götürmüş oldu.
Sezon öncesi hazırlık turnuvası olan Fótbolti.net Turnuvası'nda da grubunu 2 galibiyet ve 1 beraberlik ile lider tamamladıktan sonra finalde Breidablik'e kaybetti.
UEFA Avrupa Ligi'nde ise yola 1. Ön Eleme Turu'ndan başlayan takım, Estonya ekibi Levadia Tallinn'i evinde 2-1 yendikten sonra deplasmanda 3-2 kaybetmesine rağmen turladı. 2. Ön Eleme Turu'nda ise İspanya'nın önemli ekiplerinden Espanyol karşısında deplasmanda 4-0, evinde 3-1 yenilerek kupaya noktayı koydu.
----------Bilanço----------
2 lig şampiyonluğu: Liverpool ve Juventus.
2 süper kupa şampiyonluğu: Galatasaray ve Stjarnan.
1 Avrupa kupası: Liverpool (Süper Kupa).
1 kıtalar arası kupa: Liverpool (Kulüpler Dünya Kupası).
Müzeye 6 kupa girdi.
----------Avrupa Kupaları Katılımı----------
UEFA Şampiyonlar Ligi: Liverpool ve Juventus.
UEFA Avrupa Ligi: Galatasaray.
26 Ağustos 2020 Çarşamba
Real'den ilk adım
24 Ağustos 2020 Pazartesi
Yıkılmayanlar!
22 Ağustos 2020 Cumartesi
Eski tip Sevilla
7 Ağustos 2020 Cuma
Tek Top #1 | Fatih Hoca'ya...
5 Ağustos 2020 Çarşamba
Numero #2 | Süper Lig Cemil Usta Sezonu istatistikleri
11 Ocak 2020 Cumartesi
Numero #1 | Süper Lig Cemil Usta Sezonu ilk yarı istatistikleri
Puan Durumu
1. Demir Grup Sivasspor 37
2. Medipol Başakşehir 33
3. Trabzonspor 32
4. Fenerbahçe 31
5. Beşiktaş 30
6. Aytemiz Alanyaspor 29
7. Galatasaray 27
8. BtcTurk Yeni Malatyaspor 24
9. Gaziantep Futbol Kulübü 24
10. Göztepe 23
11. Yukatel Denizlispor 22
12. Çaykur Rizespor 20
13. Gençlerbirliği 18
14. Kasımpaşa 15
15. İttifak Holding Konyaspor 15
16. Antalyaspor 14
17. Ankaragücü 12
18. İstikbal Mobilya Kayserispor 10
Ligin ilk yarısında büyük maçlar:
FB 1 - 1 TS
GS 0 - 0 FB
TS 4 - 1 BJK
BJK 1 - 0 GS
TS 1 - 1 GS
FB 3 - 1 BJK
---------------------------------------İlk Yarı İstatistikleri--------------------------------
1- En iyiler
En çok puan toplayan takım: Demir Grup Sivasspor (37)
En çok galibiyet alan takım: Demir Grup Sivasspor (11)
En az mağlubiyet alan takım: Demir Grup Sivasspor, Medipol Başakşehir (2)
En çok gol atan takım: Demir Grup Sivasspor, Trabzonspor (35)
En az gol yiyen takım: Galatasaray (15)
En iyi averaja sahip takım: Demir Grup Sivasspor (19)
Kendi evinde en çok puan toplayan takım: Demir Grup Sivasspor (25)
Kendi evinde en çok galibiyet alan takım: Demir Grup Sivasspor (8)
Kendi evinde en az mağlubiyet alan takım: Demir Grup Sivasspor (0)
Kendi evinde en çok gol atan takım: Fenerbahçe (24)
Kendi evinde en az gol yiyen takım: Demir Grup Sivasspor (5)
Kendi evinde en iyi averaja sahip takım: Fenerbahçe (15)
Deplasmanda en çok puan toplayan takım: Trabzonspor, Medipol Başakşehir, Yukatel Denizlispor (15)
Deplasmanda en çok galibiyet alan takım: Trabzonspor, Medipol Başakşehir, Yukatel Denizlispor (4)
Deplasmanda en az mağlubiyet alan takım: Trabzonspor, Medipol Başakşehir (1)
Deplasmanda en çok gol atan takım: BtcTurk Yeni Malatyaspor, Demir Grup Sivasspor, Gençlerbirliği (16)
Deplasmanda en az gol yiyen takım: Trabzonspor, Medipol Başakşehir (8)
Deplasmanda en iyi averaja sahip takım: Trabzonspor (6)
En çok gol atan futbolcu: Trabzonspor'dan Alexander Sörloth, Aytemiz Alanyaspor'dan Papiss Cisse (12)
En çok asist yapan futbolcu: Beşiktaş'tan Caner Erkin, Medipol Başakşehir'den Edin Vişça (8)
Maç başına en çok şut çeken futbolcu: Aytemiz Alanyaspor'dan Papiss Cisse (4,0)
Maç başına en çok isabetli şut çeken futbolcu: Aytemiz Alanyaspor'dan Papiss Cisse (1,9)
En yüksek pas başarı yüzdesine sahip futbolcu: Trabzonspor'dan John Obi Mikel (93,7)
Maç başına en çok top kapan futbolcu: Ankaragücü'nden Stelios Kitsiou (2,9)
Maç başına en çok hava topu kazanan futbolcu: Göztepe'den Cameron Jerome (5,8)
En az gol yiyen kaleci: Galatasaray'dan Fernando Muslera (14)
Maç başına en az gol yiyen kaleci: Aytemiz Alanyaspor'dan Marafona, Galatasaray'dan Fernando Muslera, Demir Grup Sivasspor'dan Mamadou Samassa (0,9)
En çok gol yemediği maç sayısına sahip olan kaleci: Galatasaray'dan Fernando Muslera (7)
Maç başına en çok kurtarış yapan kaleci: İstikbal Mobilya Kayserispor'dan Silviu Lung Jr. (4,7)
En yüksek kurtarış yüzdesine sahip kaleci: Demir Grup Sivasspor'dan Mamadou Samassa, Galatasaray'dan Fernando Muslera (78)
En yüksek ceza sahası içinden kurtarış yüzdesine sahip kaleci: Demir Grup Sivasspor'dan Mamadou Samassa, İttifak Holding Konyaspor'dan Serkan Kırıntılı (71)
En yüksek ceza sahası dışından kurtarış yüzdesine sahip kaleci: Galatasaray'dan Fernando Muslera, Trabzonspor'dan Uğurcan Çakır (96)
En fazla topu oyuna başarılı sokan kaleci: Fenerbahçe'den Altay Bayındır (87)
Maç başına en çok gol atan takım: Demir Grup Sivasspor, Trabzonspor (2,1)
Maç başına en çok şut çeken takım: Fenerbahçe (13,5)
Maç başına en çok isabetli şut çeken takım: Aytemiz Alanyaspor (6,3)
Maç başına en yüksek topa sahip olma yüzdesine sahip takım: Fenerbahçe (62)
Maç başına en çok başarılı pas yapan takım: Beşiktaş (468)
En yüksek pas başarı yüzdesine sahip takım: Galatasaray (84,9)
Maç başına en çok korner kullanan takım: Aytemiz Alanyaspor (6,4)
Maç başına en yüksek ikili mücadele kazanma yüzdesine sahip takım: Fenerbahçe (52,7)
En yüksek hava topu başarı yüzdesine sahip takım: Fenerbahçe (54)
En çok forma giyen futbolcu (maç): Antalyaspor'dan Nazım Sangare; Aytemiz Alanyaspor'dan Marafona, Anastasios Bakasetas; BtcTurk Yeni Malatyaspor'dan Fabien Farnolle, Adis Jahovic, Guilherme; Çaykur Rizespor'dan Dario Melnjak; Demir Grup Sivasspor'dan Aaron Appindangoye, Caner Osmanpaşa, Mamadou Samassa, Mert Hakan Yandaş, Erdoğan Yeşilyurt; Fenerbahçe'den Altay Bayındır, Ozan Tufan; Gaziantep Futbol Kulübü'nden Alin Toşca, Jean-Armel Kana-Biyik, Papy Djilobodji; Gençlerbirliği'nden Stephane Sessegnon; Göztepe'den Halil Akbunar; İttifak Holding Konyaspor'dan Jens Jönsson, Deni Milosevic; Kasımpaşa'dan İlhan Depe; Medipol Başakşehir'den Mert Günok, Edin Vişça; Ankaragücü'nden Korcan Çelikay, Michal Pazdan; Trabzonspor'dan Alexander Sörloth, Anthony Nwakaeme; Yukatel Denizlispor'dan Adam Stachowiak, Ismail Aissati, Modou Barrow (17) (maksimum)
En çok forma giyen futbolcu (dakika): Antalyaspor'dan Nazım Sangare; Aytemiz Alanyaspor'dan Marafona; BtcTurk Yeni Malatyaspor'dan Fabien Farnolle; Çaykur Rizespor'dan Dario Melnjak; Demir Grup Sivasspor'dan Aaron Appindangoye, Caner Osmanpaşa; Fenerbahçe'den Altay Bayındır; Gaziantep Futbol Kulübü'nden Alin Toşca, Jean-Armel Kana-Biyik; Medipol Başakşehir'den Mert Günok, Edin Vişça; Ankaragücü'nden Korcan Çelikay, Michal Pazdan; Yukatel Denizlispor'dan Adam Stachowiak (1530) (maksimum)
---
2- En çok/en az beraberlik
En çok berabere kalan takım: Medipol Başakşehir, Galatasaray, BtcTurk Yeni Malatyaspor, Gaziantep Futbol Kulübü, Gençlerbirliği, İttifak Holding Konyaspor, Ankaragücü (6)
En az berabere kalan takım: Çaykur Rizespor (2)
Kendi evinde en çok berabere kalan takım: Gençlerbirliği, İttifak Holding Konyaspor (4)
Kendi evinde en az berabere kalan takım: Demir Grup Sivasspor, Fenerbahçe, Çaykur Rizespor, Yukatel Denizlispor (1)
Deplasmanda en çok berabere kalan takım: BtcTurk Yeni Malatyaspor (4)
Deplasmanda en az berabere kalan takım: Kasımpaşa, Beşiktaş, Çaykur Rizespor (1)
---
3- En kötüler
En az puan toplayan takım: İstikbal Mobilya Kayserispor (10)
En az galibiyet alan takım: Ankaragücü, İstikbal Mobilya Kayserispor (2)
En çok mağlubiyet alan takım: İstikbal Mobilya Kayserispor (11)
En az gol atan takım: İttifak Holding Konyaspor, Antalyaspor, Ankaragücü (15)
En çok gol yiyen takım: İstikbal Mobilya Kayserispor (42)
En kötü averaja sahip takım: İstikbal Mobilya Kayserispor (-26)
Kendi evinde en az puan toplayan takım: Kasımpaşa (5)
Kendi evinde en az galibiyet alan takım: İttifak Holding Konyaspor, Antalyaspor, Ankaragücü, Kasımpaşa (1)
Kendi evinde en çok mağlubiyet alan takım: Yukatel Denizlispor, Kasımpaşa (5)
Kendi evinde en az gol atan takım: İttifak Holding Konyaspor (5)
Kendi evinde en çok gol yiyen takım: Antalyaspor (18)
Kendi evinde en kötü averaja sahip takım: Ankaragücü (-9)
Deplasmanda en az puan toplayan takım: İstikbal Mobilya Kayserispor (2)
Deplasmanda en az galibiyet alan takım: İstikbal Mobilya Kayserispor (0)
Deplasmanda en çok mağlubiyet alan takım: İstikbal Mobilya Kayserispor (7)
Deplasmanda en az gol atan takım: Antalyaspor (5)
Deplasmanda en çok gol yiyen takım: İstikbal Mobilya Kayserispor (28)
Deplasmanda en kötü averaja sahip takım: İstikbal Mobilya Kayserispor (-20)
---
4- En çok/en az kırmızı ve sarı kart
En çok kırmızı kart gören takım: Gençlerbirliği (6)
En az kırmızı kart gören takım: Antalyaspor, Aytemiz Alanyaspor, Demir Grup Sivasspor, Medipol Başakşehir, Trabzonspor (1)
En çok kırmızı kart gören futbolcu: Gaziantep Futbol Kulübü'nden Olarenwaju Kayode, Güray Vural; Kasımpaşa'dan Karim Hafez; İstikbal Mobilya Kayserispor'dan Pedro Henrique; Gençlerbirliği'nden Ahmet Oğuz (2)
En çok kırmızı kart çıkan hafta: 11. Hafta (8)
En az kırmızı kart çıkan hafta: 9. Hafta (0)
En çok sarı kart gören takım: Beşiktaş, Kasımpaşa (50)
En az sarı kart gören takım: Medipol Başakşehir (29)
En çok sarı kart gören futbolcu: Antalyaspor'dan Hakan Özmert; Aytemiz Alanyaspor'dan Ceyhun Gülselam; Galatasaray'dan Marcao; Gaziantep Futbol Kulübü'nden Oğuz Ceylan, Souleymane Diarra (7)
En çok sarı kart çıkan hafta: 7. Hafta (59)
En az sarı kart çıkan hafta: 2. Hafta (31)
---
5- Hakemler
En çok maç yöneten hakem: Cüneyt Çakır (11)
En az maç yöneten hakem: Bülent Birincioğlu, Suat Arslanboğa, Tugay Kaan Numanoğlu (2)
En çok kırmızı kart gösteren hakem: Abdulkadir Bitigen, Ali Palabıyık, Halil Umut Meler, Mustafa Öğretmenoğlu (5)
En az kırmızı kart gösteren hakem: Bülent Birincioğlu, Serkan Tokat, Tugay Kaan Numanoğlu, Zorbay Küçük (0)
En çok sarı kart gösteren hakem: Yaşar Kemal Uğurlu (44)
En az sarı kart gösteren hakem: Suat Arslanboğa (5)
Yönettiği maçlarda en çok ev sahibi galibiyeti çıkan hakem: Ali Palabıyık (6)
Yönettiği maçlarda en az ev sahibi galibiyeti çıkan hakem: Suat Arslanboğa, Tugay Kaan Numanoğlu, Volkan Bayarslan (0)
Yönettiği maçlarda en çok beraberlik çıkan hakem: Ali Şansalan, Arda Kardeşler, Hüseyin Göçek, Mete Kalkavan (4)
Yönettiği maçlarda en az beraberlik çıkan hakem: Koray Gençerler, Mustafa Öğretmenoğlu, Tugay Kaan Numanoğlu, Özgür Yankaya (0)
Yönettiği maçlarda en çok deplasman galibiyeti çıkan hakem: Cüneyt Çakır, Halil Umut Meler, Yaşar Kemal Uğurlu (4)
Yönettiği maçlarda en az deplasman galibiyeti çıkan hakem: Bülent Birincioğlu, Suat Arslanboğa, Özgür Yankaya (0)
---
6- Gol istatistikleri
Toplam gol: 445
Gol ortalaması: 2,90
En çok gol olan dakika: 90+ Dakika (34)
En az gol olan dakika: 46. Dakika (0)
Tiplerine göre:
Ayak: 315
Kafa: 65
Kendi Kalesine: 16
Penaltı: 49
Ayakla en çok gol atan takım: Demir Grup Sivasspor (34)
Kafayla en çok gol atan takım: Aytemiz Alanyaspor (10)
Kendi kalesine gol ile en çok gol bulan takım: İstikbal Mobilya Kayserispor (4)
Penaltıyla en çok gol atan takım: Galatasaray (6)
Ayakla en az gol atan takım: Antalyaspor (8)
Kafayla en az gol atan takım: Demir Grup Sivasspor, Gençlerbirliği, Kasımpaşa (1)
Kendi kalesine ile en az gol bulan takım: Aytemiz Alanyaspor, BtcTurk Yeni Malatyaspor, Demir Grup Sivasspor, Galatasaray, Gaziantep Futbol Kulübü, Medipol Başakşehir, Trabzonspor (0)
Penaltıyla en az gol atan takım: Aytemiz Alanyaspor, Demir Grup Sivasspor (0)
En çok gol olan hafta: 17. Hafta (37) / 4,11 ortalama
En az gol olan hafta: 1. Hafta, 10. Hafta, 12. Hafta (18) / 2,00 ortalama
---
7- Oyuncu değişiklikleri
En çok oyuncu değiştiren takım: BtcTurk Yeni Malatyaspor, Çaykur Rizespor, Demir Grup Sivasspor, Fenerbahçe, Galatasaray (51) (maksimum)
En az oyuncu değiştiren takım: Aytemiz Alanyaspor (47)
---
Kaynaklar: ttf.org, tr.beinsports.com, mackolik.com
İkinci yarı 19 Ocak'ta başlayacak. Şimdiden güzel bir devre dileğiyle.
5 Ocak 2020 Pazar
Tazelik
Geride bıraktığımız yılda pek üstüne duramadığım blog üzerinde bazı yenilikler yapacağımı 2019'un son gününde paylaşmıştım. Artık biraz daha hakkını vererek bir şeyler üretmek istiyorum blogda. Bu kapsamda belli bölüm başlıkları düşündüm. Elimden geldiğince düzenli bir şekilde bu çizgide doldurmak temennisindeyim. Umarım aksamadan yapabilirim.
Tek top: Gündemde olan futbol konuları üzerine kısa görüşlerim.
makaleLE: Derinlikli ve alıntılarla zenginleştirdiğim futbol yazılarının olacağı, zaman zaman medya eleştirilerine de yer vermeyi planladığım uzun yazılar.
Sen ötüşü hatırla: Twitter'da haftalık öne çıkan tweet'lerimin derlemesi. Zaman söylenenlerin, yazılanların çabuk tüketildiği ve unutulduğu bir zaman. Hem kolay erişim hem de hatırlatma amacıyla böyle bir bölüm düşündüm. Üzerinden günler geçtikten sonra nereye geldiğimi görme fırsatı olacak böylece.
BibliyoSpor: Okuduğum futbol kitaplarının değerlendirmeleri.
Serbest: Gündemde olmayan konulara özel, zaman zaman hatırlatma amacı da taşıyan futbol yazıları. 2018'in ilk döneminde denemesini yaptığım "Pazar Keyfi" serisi gibi.
Numero: İstatistikli paylaşımlar. Süper Lig üzerine yaptığım geleneksel istatistiklerimi bilen bilir. Ona ilaveten daha detaylı ve matematiksel paylaşımlar olacak.
Şimdilik böyle bir yol haritası. Biraz da denemeye başladıkça gelişir zaten. O zaman ilaveler de olur belki. Her şeyden öte ilk hedefim bu çizgi doğrultusunda düzenli paylaşımlar yapabilmek. Görüşmek üzere...