6 Nisan 2015 Pazartesi

1 Hafta Kestik! Ya Sonrası?


4 Nisan gecesi Trabzon'da Fenerbahçe kafilesinin uğradığı alçak saldırı herkesi derinden etkiledi. Şoför Ufuk Kıran'ın sağlığının iyiye gitmesi ise aldığımız iyi haberlerden birisi oldu.

Bugün ise TFF ve Kulüpler "Futbol Ailesi" olarak bir toplantı gerçekleştirdi. Daha sonra Fenerbahçe de ziyaret edildi ama gönül isterdi ki Riva'daki toplantıya Fenerbahçe de katılsaydı. Bu toplantı neticesinde Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda maçlara 1 hafta ara verildi.

Üzücü olaydan sonra iki görüş ortaya atılmıştı; birincisi, maçların ertelenmeyip, tribünlerin ve takımların omuz omuza birlik içinde maçlara devam etmesi, diğeri ise malum, maçların tehiri. İlki -şimdilik- bu ülke için "ütopyadan hallice" misali. Şanlı Gezi Destanı'nda dahi direnişteki anlık birleşmeyi takip eden sezonda tribünler yine birbirleri ile gırtlak gırtlağa gelmişti. Gönüllerden geçen ilk seçenekti ama zordu. Olmadı da zaten. Erteleme fikri biraz daha "uygulanabilir" bir karardı. "Eğer futbolu baltalayan olursa maçları oynatmayız!" tavrı da kendi içinde yapıcıdır. Daha önce yine böyle diken üstü futbol coğrafyalarında emsalleri vardı.

Peki şimdi 1 hafta kestik. Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final maçlarını baz alırsak önümüzde yaklaşık 7-8 günlük boşluk var. Bir güzel oyun sevdalısı olarak bu dünyanın içinde yer alanlardan isteğim var. Bu boşluğu güzel değerlendirelim. Kendimize, demeçlerimize, hareketlerimize çeki düzen verelim ve bundan böyle de üst düzey bir dikkat gösterelim. En büyük sorumluluk da yöneticilerde. Lakin bunları yapamazsak 1 haftalık bu ara sembolik olur. Lafta kalır. Daha kötü senaryolarla karşılaşmak istemiyoruz artık. Herkes ama herkes taraftarlık alıcılarıyla biraz oynasın, sıkıntılı yanlarını bu boşlukta gidermeye çalışsın.

Dönüşümüz öyle bir güzel olsun ki pusuda bekleyen yeni futbol canavarlarının umutları kursaklarında kalsın ve hevesleri uçup gitsin. İnanıyoruz. Elbet bir gün iyi futbol anlayışı kazanacak...

Not: STSL ve ZTK karşılaşmalarını erteleyip alt liglerde ara vermemek açıkçası yine TFF usulü bir tuhaflık oldu. Tehlikeyse onlar için de var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder