14 Ocak 2015 Çarşamba

Eril Transfer Savaşları


Ara transfer dönemimizin en konuşulan ismi Erkan Zengin. İsveçli futbolcu Fenerbahçe ve Trabzonspor arasında belli belirsiz bir çatışmaya malzeme olmuş durumda. Son olarak Trabzonspor, Eskişehirspor ile anlaştığını duyurdu ve Erkan'a "bizim oyuncumuzdur!" etiketini yapıştırıverdi.

Erkan ise Türkiye'de sadece Fenerbahçe'de oynamak istediğini bir kez daha yineledi.

Ezeli rakipler arasında bu tip transfer savaşlarına hep tanık olduk. Yakın geçmişten, uzak geçmişe sürekli bir üstünlük kurma savaşı yaşandı durdu. Zaten yeşil zemin içinde birbirlerini düşmanmışcasına alt etmeye çalışan bu takımlar ilaveten başka mecralarda da yeni zaferler kazanmanın peşine düşüyor.

Çoğu zaman da sadece o imzayı attırmak bile büyük bir "galibiyet" olarak görülebiliyor. O futbolcunun ne düşündüğü önemli değil nasıl olsa! Eril bir kafada futbola bakmaya çalışan ve bu işleri bir "namus" meselesi haline getiren futbol yöneticileri varlığını sürdürdüğü müddetçe bu sahneler maalesef ki yaşanmaya devam edecek.

Hele ki Trabzonspor cephesinden geldiği iddia edilen "Erkan artık bizim oyuncumuz, Fenerbahçe istiyorsa bizden istesin." gibi yaklaşımlar artık pes dedirttirecek cinsten. Bu kadar basit mi yani? Neden transfer ettiniz diye sormazlar mı? Veya madem bu kadar çok ilgiliydiniz hemen nasıl vazgeçebiliyorsunuz?

Futbolcu hangi takımı istiyorsa orada oynar. Kölelik devri çok ama çok eskide kaldı. Ucuz erkeklik oyunlarından vazgeçmek gerek artık.

*Not: Bu ufak yazım ile gündemden soğuk kaldığım anlaşılsın istemem. Bugün ülkenin en büyük gazetesi Cumhuriyet'e gerici baskılar ve saldırılar yaşatılmaya çalışılıyor. Lise hayatımdan itibaren bana büyük bir yol gösterici olmuş bu gazetenin -bir gazeteci adayı olarak- yanındayım. İfade özgürlüğüne darbe vurulamaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder